Путін усьоме з початку року поскаржився на те, що його “надув” Захід

Володимир Путін усьоме з початку 2024 року поскаржився на обман Заходу. Він укотре про це згадав, виступаючи в МЗС РФ. Цього разу колективний Захід виявився винним у зриві мирної угоди з Україною, з якою Росія повномасштабно воює з 2022 року. Про це повідомляє The Moscow Times.

“Просто надули нас, вкотре обдурили”, — знову повторив свою тезу Володимир Путін, заявивши, що це країни Заходу винні в тому, що мирну угоду не укладено. За його словами, Росія була готова виконувати зобов’язання, а Захід — ні.

Попереднього разу Путін порушив тему обману з боку Заходу 5 червня на конференції з іноземними агентствами перед Економічним форумом у Санкт-Петербурзі (ПМЕФ).

Тоді Путін теж звинувачував Захід у брехні та зриві мирної угоди з Україною. “Мінські угоди ніхто не збирався виконувати. Як це розуміти? Нас просто водили за ніс”, — сказав він.

З початку 2024 року Путін говорив про те, що його “обдурив Захід” 26 січня, 9 лютого, 13, 28 березня і 17 травня.

Минулого року Путін також сім разів скаржився на те, що Росію “надули”. Це відбувалося 18 січня, 21 лютого, 14 березня, 30 травня, 13 червня, 8 липня, 4 вересня, — підрахували журналісти.

Нагадаємо, під час виступу в МЗС РФ Путін представив свої умови припинення бойових дій в Україні. Зустріч відбулася напередодні саміту миру у Швейцарії, де обговорюватимуть вимоги України.

Путін вимагає:

  • Україна має заявити про повне виведення військ з території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і вивести війська. Це умова припинення вогню і початку переговорів. Йдеться про території в межах адміністративних кордонів цих областей, а не тільки тих, які захоплені російськими військами.
  • Україна має офіційно відмовитися вступати до НАТО.
  • Україна має визнати статус Криму, Севастополя, Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей як суб’єктів РФ.
  • Санкції Заходу проти Росії мають бути скасовані.

Після він заявив, що це “реальна мирна пропозиція”. Путін повідомив, що якщо Україна і країни Заходу відмовляться від такої пропозиції, то на них лежатиме відповідальність за продовження війни.

У МЗС України вважають, що Путін хоче підірвати дипломатичні зусилля, які спрямовані на досягнення справедливого миру, і розколоти єдність світової більшості навколо цілей і принципів Статуту ООН. У МЗС зазначили, що всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів звучали. Але особливо наголосили, що президент РФ вибрав день перед початком саміту у Швейцарії, щоб перешкодити світовим лідерам узяти участь у цьому заході.

Ольга Степанова

Recent Posts

Telegram створить свій аналог Youtube

Месенджер Telegram має намір запустити власний відеохостинг на зразок Youtube. Адміністрація платформи навіть оголосила конкурс на створення відеоплеєра,…

17 секунд ago

“Ми будемо біля ТЦК до ранку”. Ломаченко опублікував відео “знущання над усією Україною”

Колишній чемпіон світу з боксу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко у себе в соціальних мережах влаштував…

5 хв. ago

Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні,…

11 хв. ago

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

17 хв. ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

27 хв. ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

34 хв. ago