Путін призначив Патрушева на нову посаду: чим займатиметься його давній соратник

Російський диктатор Володимир Путін провів кадрові зміни у своїй адміністрації. Зокрема він призначив колишнього секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева своїм помічником.

Про підписання відповідних указів повідомляється на сайті Кремля. Крім того, Путін призначив своїм помічником Олексія Дюміна, який раніше обіймав посаду губернатора Тульської області.

Крім того, помічниками президента РФ були перепризначені Володимир Мединський, Дмитро Миронов, Юрій Ушаков, Андрій Фурсенко, Руслан Едельгерієв. Лариса Бричова залишилася на посаді помічника президента — глави державно-правового управління Кремля, а Дмитра Шалькова було призначено помічником президента — начальником контрольного управління, Владислава Китаєва перепризначено керівником протоколу президента.

Крім того, радниками президента були призначені Антон Кобяков, Ігор Левітін (він же спецпредставник президента з міжнародного співробітництва у сфері транспорту), Валерій Фадєєв, Олена Ямпольська.

Що робить помічник президента РФ

Помічник президента РФ — це посада в Адміністрації президента Росії. Вона передбачає виконання таких функцій: підготовка пропозицій президенту щодо його повноважень; підготовка аналітичних, довідкових та інформаційних матеріалів; підготовка пропозицій щодо перспективних та поточних планів роботи президента.

Крім того, помічники беруть участь спільно з управліннями президента у підготовці державних, офіційних та інших візитів, офіційних зустрічей, бесід, переговорів, робочих поїздок президента, його зустрічей з громадянами, представниками політичних партій та інших громадських об’єднань, забезпечують діяльність Державної ради РФ, інших дорадчих та консультативних органів, а також готують проєкти доручень президента та виконують окремі доручення президента.

Нагадаємо, 12 травня Путін зняв Патрушева з посади секретаря Ради безпеки РФ. На цю посаду він призначив Сергія Шойгу, який раніше очолював Міністерство оборони РФ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

7 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

12 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

19 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

29 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

30 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

35 хв. ago