Мер Очакова купив квартиру в Іспанії після початку війни: НАЗК і поліція розслідують справу

Проти Сергія Бичкова, міського голови міста Очаків, що у Миколаївській області, відкрили кримінальне провадження. Поліція підозрює його у ймовірному отриманні хабаря після того, як Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснило повні перевірки декларацій за 2021 та 2022 роки. Виявилось, що мер Очакова міг незаконно збагатитися на суму понад 12 млн грн. Крім того, є ознаки декларування неправдивиї відомостей на суму понад 3 млн грн.

Як повідомляє НАЗК на офіційному сайті, під час війни,у 2022 році, посадовець разом із дружиною набули у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м. Крім того, він отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн.

“Подаровані кошти значно перевищують законні доходи матері, які з 1998 року становили всього трохи більше 580 тис. грн. Доходи міського голови Очакова та його дружини із підтверджених джерел також не давали змоги придбати квартиру в Іспанії за рахунок власних коштів. Більше того, посадовець у декларації, серед іншого, зазначив про зростання у звітному періоді грошових активів на 2 млн грн, законність джерел походження яких не підтвердив під час перевірки”, – інформує НАЗК. 

Під час повної перевірки декларацій встановлено також, що дружина посадовця отримала на свій банківський рахунок понад 300 тис. грн від фізичної особи-підприємця, який неодноразово виконував роботи та надавав послуги для Очаківської міської ради.

“Бичков повідомив, що ці кошти були отримані нібито на придбання автомобіля для Очаківської міської ради. Ці твердження спростовані під час перевірки. Зазначені кошти дружина витратила на власні потреби, зокрема на придбання одягу”, – пишуть в НАЗК. 

Водночас видання Українська правда пише, посилаючись на власні джерела у поліції, що правоохоронці відкрили провадження щодо мера Очакова за ч.1 ст.368 прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). До правоохоронців надійшов висновок НАЗК про виявлення у мера Очакова ознак корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення – і вони на це відреагували. 

Розтрати та корупція у владі

Нещодавно журналісти-розслідувачі виявили, що мати очільника економічного управління СБУ Анатолія Лойфа змогла несподівано “заробити” понад 1 мільйон гривень. Жінка також придбала елітну нерухомість у центрі Києва. Водночас працює вона звичайною викладачкою у навчальному закладі.

Раніше на зловживаннях викрили і звільнили з посади міністра аграрної політики України Миколу Сольського. Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 23 квітня викрили масштабну схему заволодіння державною землею у Сумській області. Його підозрюють у причетності до цієї справи. 

Нагадаємо, в Україні викрили організовану групу, яка розкрадала кошти, виділені на відновлення Харкова після російських обстрілів. 

Ольга Степанова

Recent Posts

У Яготині жінка скинула собаку з мосту: поліція взялася за розслідування

Яготинські правоохоронці розпочали розслідування шокуючого випадку жорстокого поводження з твариною. Місцева 65-річна мешканка підозрюється у…

4 хв. ago

Придбали лише 13 авто: продажі популярної моделі Toyota обвалилися на 99,5%

Попит на гібрид Toyota Prius різко впав. За червень було продано лише 13 хетчбеків. Про це повідомляє сайт Motor1.…

18 хв. ago

Максим Галкін та Алла Пугачова на межі розлучення

Російський шоумен Стас Барецький, який активно підтримує політику Володимира Путіна та виступає за війну в…

34 хв. ago

Літак здійснив вимушену посадку через “заражену” їжу (відео)

Рейс Delta, що прямував до Амстердама (Нідерланди), на борту якого перебувало близько 300 осіб, був…

36 хв. ago

Джефф Безос планує продати акції Amazon: що відомо про угоду

Глава та засновник Amazon Джефф Безос планує продати до 25 млн. акцій своєї компанії до…

41 хв. ago

Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру, — Зеленський

Україна не збирається йти на компроміси з Росією, відмовляючись від будь-яких територій заради припинення війни. Про…

56 хв. ago