Блінкен назвав корупцію у владі та судах головною бідою України

Україні доведеться реалізувати суттєві реформи для розвитку економіки та оборонного сектору. Відповідну заяву сьогодні, 14 травня, зробив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу перед студентами Київської політехніки, повідомляє ZN.ua.

Блінкен наголосив, що і українці, і американці хочуть одного – стабільності. «По-перше ми подбаємо про те, щоб Збройні Сили України були стабільними, щоб захистити країну, забезпечити сталий мир і запобігти агресії у майбутньому», – сказав він.

Держсекретар США зазначив, що для розвитку оборонного сектору та економіки України потрібне залучення зовнішніх інвестицій. Однак, додав він, для цього потрібні певні умови.

«Запитайте, чого хочуть компанії, щоб працювати в Україні – стабільне передбачуване юридичне середовище, прозорість, верховенство права, ефективні антикорупційні заходи. Це всі ті реформи,  які доведеться реалізувати попри все», – заявив він.

За словами Блінкена, окрім допомоги від партнерів в Україну прийде і приватний сектор, який вкладатиме гроші.

Нагадаємо, у вівторок вранці державний секретар США Ентоні Блінкен потягом прибув до Києва. Це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму $61 млрд.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

5 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

8 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

15 хв. ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

23 хв. ago

Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

В умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями,…

25 хв. ago

Світло знову продають по 2,64 грн за кВт, але не для всіх: кому пощастило

З 1 жовтня тариф на електроенергію знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год.…

31 хв. ago