Трусість, яка вбиває міліони: Байден в чергове міркує про дозвіл Україні на удари вглиб РФ

Американський глава держави  Джо Байден у 796 раз схиляється до рішення дозволити Києву завдавати ударів далекобійною зброєю Заходу по Росії. При цьому військові ЗСУ не зможуть бити вглиб РФ саме американською зброєю.

Про те, що Байден наближається до рішення дозволити українцям бити про території РФ, повідомило видання The New York Times. Журналісти стверджують, що влада Великої Британії готова дозволити удари по Росії ракетами Storm Shadow. Утім, Лондон хоче отримати від Вашингтона прямий дозвіл, щоб продемонструвати консолідовану стратегію зі США та Францією.

Як пише NYT, американський президент ще не прийняв остаточного рішення щодо цього питання, але дозвіл на удари по РФ забезпечить українцям можливість втримувати чинну лінію фронту і позиції у Курській області.

Журналісти стверджують, що Байден вагається щодо дозволу на застосування саме американської зброї для ударів по РФ. Президент США остерігається, що Росія у відповідь допомагатиме Ірану обстрілювати військових США на Близькому Сході. 

Дозвіл бити вглиб РФ

За даними видання The Guardian, Велика Британія, ймовірно, вже ухвалила рішення дозволити Україні використовувати свої ракети Storm Shadow для ударів по території Росії. Офіційно про це оголосити можуть 13 вересня.

Як пише Reuters, Джо Байден підтвердив, що його адміністрація наразі обговорює питання можливості дозволу Україні на використання далекобійної зброї. Водночас прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі вважають, що Білий дім вже прийняв рішення і воно позитивне.

Нагадаємо, Боррель виступив за те, щоб надати дозвіл ЗСУ бити по всіх військових цілях РФ без винятку. Франція теж схиляється до такого рішення, але офіційно ще не повідомляла.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

18 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

33 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

48 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago