Скоро буде пізно: якщо Захід хоче врятувати Україну, треба діяти зараз, – британська журналістка

Протягом останніх місяців Україна досягла чималих результатів – утримує позиції в Курській області РФ, а також завдала вражаючих ударів по Росії. Та гальмування прогресу України на фронті значною мірою пов’язане з таким же гальмуванням підтримки з боку її західних союзників.

Про це пише британська журналістка Ліза Хазельдін для The Telegraph. За її словами, місяці агонії з боку США, Великої Британії та європейських союзників, таких як Німеччина, змушують Україну воювати у невигідному становищі. 

“Зеленський місяцями звертався до США, Великої Британії та Європи з проханням надати дозвіл на використання ракет дальнього радіусу дії західного виробництва для ураження військових цілей на російській території. За останні два з половиною роки ми неодноразово бачили, як ця схема розігрується в питанні про те, чи варто взагалі постачати ракети дальнього радіусу дії, а до цього – танки, літаки F-16 і численні пакети фінансової допомоги”, – зауважила журналістка. 

Хазельдін каже, що існує кілька причин, чому західна підтримка України загальмовується. Одна з них полягає в тому, що союзники Києва бояться, що кожен новий пакет допомоги може призвести до ескалації війни з боку Росії, “що підштовхне Путіна натиснути на ядерну кнопку або втягне інші країни безпосередньо в конфлікт”. Через цей страх, як пише журналістка, у багатьох країнах зменшилася громадська підтримка України. Це, своєю чергою, ускладнило для політиків переконливе обґрунтування необхідності надання більшого фінансування та озброєння для допомоги військам Зеленського. 

За різними оцінками, Києву знадобляться “сотні мільярдів доларів” західної допомоги, щоб витіснити російські війська зі своєї території. Тому, як повідомляється, союзники закликають Зеленського переглянути питання про те, яка перемога у війні задовольнить Україну.

“Так не може тривати далі. Вторгнення Києва під Курськом є найяскравішим доказом того, що неодноразові погрози Путіна застосувати ядерну зброю проти будь-якого наступу на російську землю є нічим іншим, як пустослів’ям. Минуло більше місяця після вторгнення України, а Кремль так і не спромігся на значущу відсіч. Захід може дозволити собі, і навіть повинен, бути більш масштабним і сміливим у своїй підтримці Києва. Тільки таким чином війна в Україні може бути швидко і справедливо завершена, а мир в Європі відновлений”, – констатувала британська журналістка. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago