Скоро буде пізно: якщо Захід хоче врятувати Україну, треба діяти зараз, – британська журналістка

Протягом останніх місяців Україна досягла чималих результатів – утримує позиції в Курській області РФ, а також завдала вражаючих ударів по Росії. Та гальмування прогресу України на фронті значною мірою пов’язане з таким же гальмуванням підтримки з боку її західних союзників.

Про це пише британська журналістка Ліза Хазельдін для The Telegraph. За її словами, місяці агонії з боку США, Великої Британії та європейських союзників, таких як Німеччина, змушують Україну воювати у невигідному становищі. 

“Зеленський місяцями звертався до США, Великої Британії та Європи з проханням надати дозвіл на використання ракет дальнього радіусу дії західного виробництва для ураження військових цілей на російській території. За останні два з половиною роки ми неодноразово бачили, як ця схема розігрується в питанні про те, чи варто взагалі постачати ракети дальнього радіусу дії, а до цього – танки, літаки F-16 і численні пакети фінансової допомоги”, – зауважила журналістка. 

Хазельдін каже, що існує кілька причин, чому західна підтримка України загальмовується. Одна з них полягає в тому, що союзники Києва бояться, що кожен новий пакет допомоги може призвести до ескалації війни з боку Росії, “що підштовхне Путіна натиснути на ядерну кнопку або втягне інші країни безпосередньо в конфлікт”. Через цей страх, як пише журналістка, у багатьох країнах зменшилася громадська підтримка України. Це, своєю чергою, ускладнило для політиків переконливе обґрунтування необхідності надання більшого фінансування та озброєння для допомоги військам Зеленського. 

За різними оцінками, Києву знадобляться “сотні мільярдів доларів” західної допомоги, щоб витіснити російські війська зі своєї території. Тому, як повідомляється, союзники закликають Зеленського переглянути питання про те, яка перемога у війні задовольнить Україну.

“Так не може тривати далі. Вторгнення Києва під Курськом є найяскравішим доказом того, що неодноразові погрози Путіна застосувати ядерну зброю проти будь-якого наступу на російську землю є нічим іншим, як пустослів’ям. Минуло більше місяця після вторгнення України, а Кремль так і не спромігся на значущу відсіч. Захід може дозволити собі, і навіть повинен, бути більш масштабним і сміливим у своїй підтримці Києва. Тільки таким чином війна в Україні може бути швидко і справедливо завершена, а мир в Європі відновлений”, – констатувала британська журналістка. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Як легко прибрати поганий запах у квартирі: експерт назвала кілька способів

Одним із головних питань домогосподарок є розв'язання проблеми з неприємним запахом у домі, але існує кілька простих…

2 хв. ago

Гірка правда: фахівець розкрив, як українцям “замилюють очі” щодо опалення та електрики

Олег Попенко, голова союзу споживачів комунальних послуг, детально розповів про плани встановлення когенераційних установок у…

13 хв. ago

Чоловік відмовився поступитись місцем людині з інвалідністю: у мережі йому «аплодують стоячи»

Чи не в кожного досвідченого мандрівника хоча б раз у житті просили помінятися місцями. Причини можуть…

25 хв. ago

Росія сховала за кордоном мільярди доларів, які неможливо заморозити, — аналітик

Навіть всупереч міжнародним санкціям, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російським резидентам вдалося накопичити…

39 хв. ago

Ціни на оренду житла “злетіли до небес”: скільки коштує квартира у Києві, Львові та Дніпрі

Бум на житло в Україні. Вартість оренди суттєво зросла разом із попитом. Окрім початку навчального року,…

51 хв. ago

У РФ у районі золотовидобувної ділянки розбився вертоліт з бізнесменами: подробиці (фото)

У Амурській області Росії сталася авіакатастрофа за участю легкого багатоцільового гелікоптера Robinson R66. Це сталося…

1 годину ago