“Дратував” Єрмака, який хотів більше контролю над МЗС: Politico про звільнення Кулеби

Ексміністр закордонних справ Дмитро Кулеба нібито “дратував” голову Офісу президента Андрія Єрмака, який хотів отримати більше контролю над Міністерством закордонних справ. Через це Кулебу звільнили з посади. Про це пише Politico з посиланням на свої джерела.

Як повідомляє видання, відставка Дмитра Кулеби розглядається як ще один приклад того, що оточення Зеленського викидає людей, які кидають їм виклик. Зокрема, наводиться приклад звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

“І Кулеба, і Залужний викликали захоплення у західних чиновників, тож їхня відставка разом із колишнім міністром оборони Олексієм Резніковим минулого року — спричинила певне занепокоєння”, — пише видання.

Кілька західних лідерів висловили своє захоплення Кулебою в соціальних мережах, включно з колишньою прем’єр-міністеркою Естонії та нинішньою кандидаткою на посаду зовнішньополітичного міністра ЄС Кайєю Каллас.

“У вас була одна з найважчих робіт у світі, я дякую вам за вашу надзвичайну професійну та особисту відданість”, — написала вона у своєму X (твітері) незабаром після того, як стало відомо про відставку Дмитра Кулеби.

Нагадаємо, що 5 вересня міністра закордонних справ Дмитра Кулебу було звільнено з посади. Верховна Рада ухвалила рішення і проголосувала за звільнення дипломата з посади, на якій той пробув понад 4 роки, з березня 2020-го.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Гірка правда: фахівець розкрив, як українцям “замилюють очі” щодо опалення та електрики

Олег Попенко, голова союзу споживачів комунальних послуг, детально розповів про плани встановлення когенераційних установок у…

3 хв. ago

Чоловік відмовився поступитись місцем людині з інвалідністю: у мережі йому «аплодують стоячи»

Чи не в кожного досвідченого мандрівника хоча б раз у житті просили помінятися місцями. Причини можуть…

15 хв. ago

Росія сховала за кордоном мільярди доларів, які неможливо заморозити, — аналітик

Навіть всупереч міжнародним санкціям, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російським резидентам вдалося накопичити…

29 хв. ago

Ціни на оренду житла “злетіли до небес”: скільки коштує квартира у Києві, Львові та Дніпрі

Бум на житло в Україні. Вартість оренди суттєво зросла разом із попитом. Окрім початку навчального року,…

41 хв. ago

У РФ у районі золотовидобувної ділянки розбився вертоліт з бізнесменами: подробиці (фото)

У Амурській області Росії сталася авіакатастрофа за участю легкого багатоцільового гелікоптера Robinson R66. Це сталося…

51 хв. ago

“Послам приготуватися?”: Безугла проситься до комітету Ради з зовнішньої політики

Народна депутатка Мар'яна Безугла написала заяву про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони…

1 годину ago