Байден і його камарилья створили для України збочену ситуацію, небачену в історії воєн, – NYT

Стратегія президента США Джо Байдена на уникання ескалації війни в Україні призвела до збоченої “інновації” в воєнній історії людства: коли союзники обмежують жертву агресії у праві на оборону. Про це в коментарі The New York Times розповів історик Єльського університету (США) Тімоті Снайдер.

Як зазначає NYT, протягом усієї війни Україні доводилося вести тривалі переговори з союзниками і влаштовувавати внутрішні суперечки, аби досягти чергового прогресу у поставках озброєнь. Це має два негативні наслідки. По-перше, Байден примудрився створити атмосферу розчарування та недовіри між Вашингтоном і Києвом. По-друге, Україна так і не отримала вагомих козирів, які б змусили Кремль сісти за стіл переговорів.

Натомість у Путіна з’явилася можливість сформувати концепцію вигаданих “червоних ліній”, які сам же Вашингтон тепер боїться перетинати, пише NYT.

Ми раптом опинилися у війні, де багато хто з нас переконані, що це нормально для росіян бути в Україні, але це ненормально для українців бути в Росії, що є повною інновацією в історії воєн. Ніхто ніколи раніше такого не стверджував, не кажучи вже про те, щоб змушувати своїх ворогів у це повірити. Це неймовірний психологічний успіх російської сторони, – каже Тімоті Снайдер.

На думку історика, саме така абсурдна ситуація, створена Білим домом, зрештою змусила Україну розпочати Курську операцію, аби розбити наратив про неприпустимість ударів по Росії.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago