Байден і його камарилья створили для України збочену ситуацію, небачену в історії воєн, – NYT

Стратегія президента США Джо Байдена на уникання ескалації війни в Україні призвела до збоченої “інновації” в воєнній історії людства: коли союзники обмежують жертву агресії у праві на оборону. Про це в коментарі The New York Times розповів історик Єльського університету (США) Тімоті Снайдер.

Як зазначає NYT, протягом усієї війни Україні доводилося вести тривалі переговори з союзниками і влаштовувавати внутрішні суперечки, аби досягти чергового прогресу у поставках озброєнь. Це має два негативні наслідки. По-перше, Байден примудрився створити атмосферу розчарування та недовіри між Вашингтоном і Києвом. По-друге, Україна так і не отримала вагомих козирів, які б змусили Кремль сісти за стіл переговорів.

Натомість у Путіна з’явилася можливість сформувати концепцію вигаданих “червоних ліній”, які сам же Вашингтон тепер боїться перетинати, пише NYT.

Ми раптом опинилися у війні, де багато хто з нас переконані, що це нормально для росіян бути в Україні, але це ненормально для українців бути в Росії, що є повною інновацією в історії воєн. Ніхто ніколи раніше такого не стверджував, не кажучи вже про те, щоб змушувати своїх ворогів у це повірити. Це неймовірний психологічний успіх російської сторони, – каже Тімоті Снайдер.

На думку історика, саме така абсурдна ситуація, створена Білим домом, зрештою змусила Україну розпочати Курську операцію, аби розбити наратив про неприпустимість ударів по Росії.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Банки розкриють таємницю за першим запитом: більше нічого не приховати

В Україні готуються внести важливі зміни в правила розкриття банківської таємниці у випадках запитів від…

9 хв. ago

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

11 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

12 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

16 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

17 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

20 хв. ago