Повернути “свої” землі: Путін заявив, що Польща збирається напасти на Україну

Президент Росії Володимир Путін заявив, що польська влада прагне допомогти Україні, оскільки у поляків на Україну “свої далекосяжні плани”. 

Про це він сказав в інтерв’ю російському журналісту Дмитру Кисельову, передає видання “РИА-Новости”.

На думку російського лідера, жителі Польщі нібито просто хочуть повернути собі території, які колись перебували під їхнім контролем.

“Якщо польські війська все ж опиняться на території України, наприклад, як кажуть у Варшаві, для охорони українсько-білоруського кордону, то вони вже звідти ніколи не підуть, упевнений Володимир Путін”, — сказав Путін.

Зазначимо, що в цьому ж інтерв’ю Путін заявив про готовність країни до можливої ядерної конфронтації. У своєму виступі він вирішив підкреслити готовність Росії до можливої ядерної війни, звертаючи увагу як на військові, так і на технічні аспекти цієї підготовки.

Раніше повідомлялося, що Варшава підходить до військової присутності в Україні з граничною обережністю. За словами глави Бюро національної безпеки Польщі Яцека Сев’єри, варіант відправки польських сил на українську територію навіть не розглядається.

Також у ЗМІ писали, що за останні 10 років чисельність польських збройних сил зросла вдвічі — з 95 000 до 200 000 осіб. Головною метою посилення армії є досягнення загальної чисельності армії в 300 тисяч осіб, що зробить Польщу найбільшою сухопутною армією НАТО в Європі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

5 години ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

5 години ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

9 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

9 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

9 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

9 години ago