Зеленський виступив у Національному університеті оборони США

Президент Володимир Зеленський 11 грудня розпочав візит до Сполучених Штатів та виступив у Національному університеті оборони США. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

«Америка та всі інші вільні нації світу мають бути впевнені в собі, у своїй силі, у своєму лідерстві, щоб диктатури сумнівалися в собі та у своїй здатності принижувати свободу», – написав президент.

Під час свого виступу президент України зазначив, що проблеми в Конгресі США з ухваленням нової допомоги Україні лише надихають Путіна. 

«Якщо когось надихають нерозв’язані проблеми на Капітолійському пагорбі, то це лише Путіна та його хвору свиту», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що в Кремлі сприймають затримки в законодавчому процесі у США та скандали як здійснення мрій, а також як послаблення підтримки глобальної свободи.

Президент закликав підтримувати верховенство права, інституції та альянси, що захищають демократію та бережуть безпеку, зокрема й НАТО.

«Я впевнений, що свобода може бути сильнішою, ніж будь-який її ворог. Я впевнений, що свобода повинна перемагати завжди, коли хтось кидає їй виклик», – зазначив Зеленський у дописі на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розпочав візит до США із зустрічі з американським міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

11 грудня президент Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Там він зустрінеться з президентом США Джо Байденом, а також може виступити перед сенаторами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Створили зручну правду: вчені змогли переконати людей у реальності помилкових спогадів

Здатність до уяви — потужна когнітивна функція нашого мозку. Однак вона створює серйозну проблему, що…

5 хв. ago

Лід на Землі стає дедалі небезпечнішим: що робить його таким слабким і ламким

Кліматична криза вже тут, внаслідок чого на світ обрушилися хвилі спеки, посухи та лісових пожеж.…

14 хв. ago

Шахраї обдурили Apple, замінивши 6000 підроблених iPhone на оригінальні

Цього тижня Міністерство юстиції США оголосило вирок двом шахраям, які зуміли провернути велику аферу з…

22 хв. ago

В одній із областей розпочнуть масову перевірку рішень ВЛК та МСЕК

На Волині розпочнуть масштабну перевірку рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК). Про…

29 хв. ago

“Франція нічого не постачає”: Макрон закликав не давати зброї Ізраїлю

Президент Франції Еммануель Макрон закликав припинити поставки зброї Ізраїлю, щоб він не міг використовувати цю військову допомогу…

38 хв. ago

Новий контрнаступ України: коли і якими силами він розпочнеться — The Times

Україна отримає можливість розпочати новий масштабний контрнаступ наступного 2025 року з новою технікою, яку вона…

47 хв. ago