Зеленський подарував Папі Римському картину про різанину у Бучі

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня відвідав Ватикан для зустрічі з Папою Римським Франциском. Це візит став черговим кроком у європейському турне українського президента. Друга приватна аудієнція Зеленського у Ватикані відбувається на тлі неспокійної атмосфери між Святим Престолом і Києвом, викликаної деякими минулими суперечливими зауваженнями Папи щодо війни Росії в Україні. У ході зустрічі лідери обмінялися подарунками і обговорили питання повернення полонених. 

Під час зустрічі, яка тривала 35 хвилин, Папа Римський подарував главі України бронзовий барельєф із квіткою та написом “Мир – тендітна квітка”, пише інформаційне агентство ANSA.

У свою чергу, Зеленський нібито подарував Папі Римському Франциску картину маслом під назвою “Бучанська різанина – історія Марічки”. Буча, передмістя на північний захід від Києва, було окуповано російськими військами невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, і тут спостерігалися одні з найгірших звірств Росії проти мирного населення під час війни.

Картина “Бучанська різанина – історія Марічки”

Деталі переговорів Зеленського та Папи Римського поки не розголошуються.

Папа Римський подарував главі України бронзовий барельєф із квіткою та написом “Мир – тендітна квітка”

Неодноразово засуджуючи повномасштабне вторгнення Росії та закликаючи до миру, заклик Папи Франциска до України “не соромитися вести переговори” з Росією в березні викликав побоювання в Києві та серед його партнерів. Ці коментарі розцінили як заклики здатися перед російською агресією.

Повернення полонених

Окремо під час зустрічі обговорювалась проблема повернення українських полонених. Україна сподівається на допомогу Святого Престолу в питаннях повернення своїх громадян додому. Окрім журналістів, у полоні в Росії залишаються громадські діячі, керівники громад з окупованих територій, а також звичайні люди, які були захоплені під час російської окупації.

Українська влада продовжує працювати над тим, щоб повернути всіх своїх громадян з російського полону, покладаючи великі надії на міжнародне сприяння, зокрема, зі сторони Ватикану.

Коломієць Надія

Recent Posts

Індія опинилася в трійці найбільших постачальників заборонених технологій для РФ – Bloomberg

Індія наростила постачання до Росії обмежених критично важливих технологій, які підпадають під західні санкції. Експорт Індії для…

2 хв. ago

Військові навчання поблизу Курильських островів: РФ пригрозила Японії наслідками

Міністерство закордонних справ Російської Федерації висловило протест посольству Японії у Москві через заплановані спільні військові навчання японських…

5 хв. ago

Дощі, грози та осінній холод: синоптик розказав, де в Україні зіпсується погода

На вихідних, 12 та 13 жовтня, по всій Україні пройдуть дощі, а температура суттєво знизиться. Про це…

26 хв. ago

“Критична ситуація”: мер міста у Німеччині відмовляється реєструвати біженців із України

У німецькому курортному місті Бад-Грісбах, що розташоване у Баварії, місцевий мер Юрген Фундке видав розпорядження…

28 хв. ago

Українці накинулися на Океан Ельзи після “бусифікації” на виході з концерту в Києві

П’ятничний вечір 11 жовтня завершився неочікуваною хвилею обурення для фанатів Океан Ельзи. Після закінчення їхнього…

33 хв. ago

Байден наказав Пентагону забезпечити охорону Трампа неначе той діючий президент

Президент США Джо Байден наказав Пентагону забезпечити охорону Дональда Трампа, надавши йому рівень захисту, передбачений для…

37 хв. ago