Зеленський подарував Папі Римському картину про різанину у Бучі

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня відвідав Ватикан для зустрічі з Папою Римським Франциском. Це візит став черговим кроком у європейському турне українського президента. Друга приватна аудієнція Зеленського у Ватикані відбувається на тлі неспокійної атмосфери між Святим Престолом і Києвом, викликаної деякими минулими суперечливими зауваженнями Папи щодо війни Росії в Україні. У ході зустрічі лідери обмінялися подарунками і обговорили питання повернення полонених. 

Під час зустрічі, яка тривала 35 хвилин, Папа Римський подарував главі України бронзовий барельєф із квіткою та написом “Мир – тендітна квітка”, пише інформаційне агентство ANSA.

У свою чергу, Зеленський нібито подарував Папі Римському Франциску картину маслом під назвою “Бучанська різанина – історія Марічки”. Буча, передмістя на північний захід від Києва, було окуповано російськими військами невдовзі після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, і тут спостерігалися одні з найгірших звірств Росії проти мирного населення під час війни.

Картина “Бучанська різанина – історія Марічки”

Деталі переговорів Зеленського та Папи Римського поки не розголошуються.

Папа Римський подарував главі України бронзовий барельєф із квіткою та написом “Мир – тендітна квітка”

Неодноразово засуджуючи повномасштабне вторгнення Росії та закликаючи до миру, заклик Папи Франциска до України “не соромитися вести переговори” з Росією в березні викликав побоювання в Києві та серед його партнерів. Ці коментарі розцінили як заклики здатися перед російською агресією.

Повернення полонених

Окремо під час зустрічі обговорювалась проблема повернення українських полонених. Україна сподівається на допомогу Святого Престолу в питаннях повернення своїх громадян додому. Окрім журналістів, у полоні в Росії залишаються громадські діячі, керівники громад з окупованих територій, а також звичайні люди, які були захоплені під час російської окупації.

Українська влада продовжує працювати над тим, щоб повернути всіх своїх громадян з російського полону, покладаючи великі надії на міжнародне сприяння, зокрема, зі сторони Ватикану.

Коломієць Надія

Recent Posts

Планета при смерті: незворотні зміни клімату вже почались – вчені

Десятиліттями науковці застерігали про наближення кліматичної кризи та її незворотні наслідки для нашої планети. Сьогодні світ уже…

18 хв. ago

Штраф за неправильне обслуговування авто: у яких випадках змусять сплатити 1700 грн

Обслуговування автомобіля – це не лише питання його довговічності та комфорту, але й безпеки на…

26 хв. ago

Росіяни не хочуть воювати за себе: чому жителі Курської області не партизанять проти ЗСУ

Операція ЗСУ в Курській області ясно показала: росіяни не готові вступати в смертельну битву за…

35 хв. ago

Ніколи не готуйте так рибу: найпоширеніші помилки. які псують продукт

Риба обов'язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати…

43 хв. ago

В Україні вводять абсолютно нові гроші: Нацбанк уже звернувся до Ради

Національний банк України звернувся до голови ВР Руслана Стефанчука із проханням підтримати ініціативу Національного банку…

50 хв. ago

Пенсія відкладається: хто не вийде на заслужений відпочинок раніше 65 років

Пенсійний вік в Україні – 60 років як для чоловіків, так і для жінок. Проте…

1 годину ago