Умєрову призначили двох нових заступників: один з них керував обороною Харкова

Кабінет Міністрів України, за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив двох нових заступників очільника оборонного відомства. Як повідомили у Міноборони, Сергія Боєва призначено заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Зазначається, що до свого призначення 41-річний Боєв працював заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. У період з 2016 по 2022 роки обіймав керівні посади у державних компаніях НАК “Нафтогаз України” та АТ “Укргазвидобування”.

Раніше Боєв працював у провідних міжнародних банківських установах, а також в консалтинговій компанії The Boston Consulting Group, що забезпечило йому значний досвід у сфері фінансів та управління.

Боєв має ступінь бакалавра міжнародної економіки, який здобув у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана, а також ступінь магістра з ділового адміністрування, який отримав у Вортонській бізнес-школі Університету Пенсильванії (США).

Заступником міністра оборони України став також бригадний генерала юстиції Сергій Мельник. 

Згідно з інформацією оборонного відомства, Мельник народився 1977 року у Вінницькій області. У 1999 році закінчив Харківський військовий університет, після чого розпочав кар’єру на керівних посадах Військово-юридичного факультету Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. У 2009 році здобув другу вищу освіту.

З 1999 року проходив службу на різних посадах в бойових бригадах Протиповітряної оборони. 

З листопада 2019 року обіймав посаду начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У 2022 році Мельник успішно закінчив курси вищого керівного складу стратегічного рівня (L-4) Національного університету оборони України. З початку повномасштабного вторгнення керував обороною міста Харкова.

Новопризначений заступник міністра є доктором юридичних наук, професором військового права, заслуженим працівником освіти України та лауреатом Державної премії України в галузі освіти.

Хто такий Сергій Мельник – біографія генерала, який керував обороною Харкова

Бригадний генерал юстиції Мельник із позивним “Генерал Марсель” із 2021 року був начальником Харківського гарнізону. А з вересня 2022 року обіймав посаду командувача оперативного угруповання військ “Харків”, керував Силами оборони Харкова.

У лютому 2024 року під час поїздки військовими частинами був замах на життя Мельника. Росіяни завдали ракетного удару по командному пункту, де на той момент перебував бригадний генерал. Про це він повідомляв у своєму Telegram-каналі:

“Незважаючи на спроби окупантів зазіхнути на моє життя під час робочої поїздки Харківщиною кілька тижнів тому, я в строю і разом із Силами оборони працюємо над наближенням перемоги”.

Призначення Мельника на посаду заступника міністра оборони вже прокоментували військові. 

“Нарешті правильне рішення. Генерал Мельник, позивний “Марсель”, керував обороною Харкова. Просто красень. Знаю цю людину, знаю його реальний внесок в оборону. Знаю, як він відстоював свої погляди на оборону серед кадрових генералів ЗСУ. Побачимося в Києві, пане Генерале. Честь!” – зазначив український снайпер із позивним “Дід”, заступник командира тактичного підрозділу особливого призначення “Гром”.

Коломієць Надія

Recent Posts

Податкова вже отримала перші банківські дані українців з-за кордону: кому вже полетіли “листи щастя”

Міністерство фінансів повідомило про успішний перший міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки україців в різних країнах.…

20 хв. ago

Водіям готують радикальні зміни: тепер без штрафів – просто відберуть права

У Центрі демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) запропонували запровадити систему "штрафних балів" для порушників правил…

27 хв. ago

Реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики

Навіть після проведення реформ територіальні центри комплектування збережуть за собою функцію примусової мобілізації. Про це…

32 хв. ago

“Російський шпигун” видавав себе за інопланетянина, щоб зустрітися з принцом Філіпом

Режисер Марк Крістофер Лі стверджує, що британська королівська сім'ї має довгі стосунки з феноменом НЛО.…

36 хв. ago

Зарплати стрімко підуть униз: як нові податки змінять життя українців

Верховна Рада ухвалила закон, який значно підвищує податки, викликавши палкі дебати серед керівників бізнесу та…

57 хв. ago

Індія опинилася в трійці найбільших постачальників заборонених технологій для РФ – Bloomberg

Індія наростила постачання до Росії обмежених критично важливих технологій, які підпадають під західні санкції. Експорт Індії для…

1 годину ago