В Раді хочуть заборонити дії сексуального характеру під час лобізму

Часті скандали та феєричні виступи з трибуни Верховної Ради наштовхнули законотворців на думку про те, що слід унормувати правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання, особливо у частині з сексуальним підтекстом. Аби уникати зайвих емоцій, блокування трибуни, та небажаних висловлювань на найвищому рівні створять рекомендації, як діяти так, щоб нікого не ображати й при цьому лобіювати інтереси бізнесу без лайливих фраз, критики чи навіть поплескувань по різних частинах тіла. 

Про те, що на урядовому комітеті спробують затвердити правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання, повідомив нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк. Він пояснив, що його дуже здивувала нова ініціатива у Раді й додав, що багатьох держслужбовців нові правила неабияк розчарують, адже доведеться ретельніше добирати слова, що стане причиною втрати дрібних життєвих радощів для них.

“Я б додав би припис, що “за відсутністю взаємної згоди”, а то взагалі всіх радощів життя позбавляєте держслужбовців”, – каже Железняк.

Відповідно до правил, пропонують внести ряд заборон для лобістів. Приміром, тепер їм доведеться уникати дій сексуального підтексту, виражених словесно. Мова йде про об’єктивізацію та непристойного характеру зауваження щодо своїх опонентів. Поплескування по частинах тілах і доторкання до них відтепер теж поза законом.

Лобісти також не зможуть критикувати опонентів, бо їм доведеться обирати більш стриману поведінку. Забороняється принижувати за віковими, етнічними, сімейними ознаками у тому числі й за віросповіданням. 

Як відомо, в Україні з кінця лютого 2024 року запрацював Закон про лобізм. За ним будь-який бізнес чи бізнесові асоціації можуть використовувати лобістів для просування своїх інтересів. Винятками є бізнеси, які пов’язані з Білоруссю чи країною-агресоркою РФ – такі відстоювати свої інтереси не зможуть. 

Романчук Микола

Recent Posts

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

24 хв. ago

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Все більше водіїв в Україні встановлюють газобалонне обладнання (ГБО) на свої автомобілі, незважаючи на зростання…

26 хв. ago

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

48 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

52 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

55 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

1 годину ago