В Раді хочуть заборонити дії сексуального характеру під час лобізму

Часті скандали та феєричні виступи з трибуни Верховної Ради наштовхнули законотворців на думку про те, що слід унормувати правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання, особливо у частині з сексуальним підтекстом. Аби уникати зайвих емоцій, блокування трибуни, та небажаних висловлювань на найвищому рівні створять рекомендації, як діяти так, щоб нікого не ображати й при цьому лобіювати інтереси бізнесу без лайливих фраз, критики чи навіть поплескувань по різних частинах тіла. 

Про те, що на урядовому комітеті спробують затвердити правила етичної поведінки суб’єктів лобіювання, повідомив нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк. Він пояснив, що його дуже здивувала нова ініціатива у Раді й додав, що багатьох держслужбовців нові правила неабияк розчарують, адже доведеться ретельніше добирати слова, що стане причиною втрати дрібних життєвих радощів для них.

“Я б додав би припис, що “за відсутністю взаємної згоди”, а то взагалі всіх радощів життя позбавляєте держслужбовців”, – каже Железняк.

Відповідно до правил, пропонують внести ряд заборон для лобістів. Приміром, тепер їм доведеться уникати дій сексуального підтексту, виражених словесно. Мова йде про об’єктивізацію та непристойного характеру зауваження щодо своїх опонентів. Поплескування по частинах тілах і доторкання до них відтепер теж поза законом.

Лобісти також не зможуть критикувати опонентів, бо їм доведеться обирати більш стриману поведінку. Забороняється принижувати за віковими, етнічними, сімейними ознаками у тому числі й за віросповіданням. 

Як відомо, в Україні з кінця лютого 2024 року запрацював Закон про лобізм. За ним будь-який бізнес чи бізнесові асоціації можуть використовувати лобістів для просування своїх інтересів. Винятками є бізнеси, які пов’язані з Білоруссю чи країною-агресоркою РФ – такі відстоювати свої інтереси не зможуть. 

Романчук Микола

Recent Posts

Смертельний вірус Nipah набирає обертів: в Індії нова жертва, а ліки все ще не вигадані

З Індії поширюється небезпечний вірус Nipah, від якого немає ліків. Вже є перші жертви у 2024…

2 хв. ago

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

29 хв. ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

41 хв. ago

Вчені створили новий тип батареї, який зробить революцію в галузі зберігання чистої енергії

Вчені з Колумбійського університету використовували батареї K-Na/S для створення рішення для тривалого зберігання енергії. Про…

53 хв. ago

Дорогі квитки та літаки, що розвалюються: пасажирські авіаперельоти в Росії опинилися на межі

Ціни на перельоти в Росії зросли на 28,4%, на тлі серйозних проблем з техобслуговуванням та дефіцитом запчастин, викликаних санкціями. Росія…

1 годину ago

“Просто угробимо хлопців”: нардеп прокоментував ідею збільшити термін навчання мобілізованих

Збільшення терміну навчання нових мобілізованих не є панацеєю і не дасть потрібного ефекту, якщо у…

1 годину ago