Депутати хочуть втекти з Ради: Арахамія зробив несподівану заяву

У Верховній Раді України після втечі та вилову зрадників залишилося дуже мало депутатів. Через це склалася ситуація, коли дехто хоче скласти мандат, але його не відпускають.

Про це заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телемарафону. Він зазначив, що в Раді зараз лише 401 депутат.

“Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей… Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції парламенту — Ред.) та ухвалювати необхідні для держави закони”, — сказав Арахамія.Video Player is loading.

Він також зазначив, що зменшення чисельності депутатів у Раді не може не відбиватися на її діяльності. Адже навіть від номінальної кількості не всі депутати ходять до Ради: хтось хворіє, хтось у відрядженні.

“Десь 10% з поважних причин відсутні. Тому для мене це удар, як для людини, яка відповідає за збір голосів і проведення законопроєктів”, — сказав Арахамія.

На думку глави “Слуг”, необхідно оптимізувати роботу парламенту та знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, “щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно у тому ж структурному режимі, якому він почав працювати”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

23 хв. ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

31 хв. ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

37 хв. ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

43 хв. ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

50 хв. ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

58 хв. ago