На скільки Гарріс випереджає Трампа: у США провели загальнонаціональне опитування

Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця республіканців Дональда Трампа серед потенційних виборців на 4%. Про це повідомляє The Hill. 

У США оголосили результати загальнонаціонального опитування Economist/YouGov. За Гарріс віддали б голоси 49%, за Трампа – 45% опитаних. Віцепрезидентка також випереджає експрезидента на 3 відсоткових пункти серед зареєстрованих виборців (47% проти 44%). При цьому 5% зареєстрованих виборців ще не визначилися, за кого голосуватимуть. 

До симпатиків Гарріс себе відносять 95% демократів, 38% незалежних та 6% республіканців. Трампа підтримують 90% республіканців, 40% незалежних і 2% демократів. Опитування проводилося 6-7 жовтня й охопило 1604 респондентів по всій країні.

До слова, як йдеться у статті «Трамп vs Гарріс: Букмекери назвали фаворита (графіка)», на даний момент, на думку букмекерів, шанси Дональда Трампа і Камали Гарріс на перемогу є майже рівними, але певну перевагу все ж має Гарріс. Коефіцієнт на демократку становить 1.8. Імовірність успіху Трампа букмекери оцінюють коефіцієнтом 2.00. Інші ж претенденти на крісло президента США мають лише теоретичні шанси на перемогу.  

Нагадаємо, виборці у США прийдуть на виборчі дільниці 5 листопада, щоб обрати наступного президента. Спочатку вибори мали стати матчем-реваншем між демократом Джо Байденом і республіканцем Дональдом Трампом, який уже боровся за пост президента в 2020 році. Але в липні ситуація змінилася: Байден вийшов із гонки та підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Раніше стало відомо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що він повинен отримати «100% голосів євреїв». Відповідна заява американського експрезидента пролунала в роковини нападу палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Коломієць Надія

Recent Posts

Суди у більшості випадків скасовують штрафи від ТЦК: три основні причини

За 5 місяців з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку…

7 хв. ago

Ілон Маск представив дводверне роботаксі без керма та педалей

Генеральний директор автовиробника Tesla Ілон Маск продемонстрував роботаксі з двома дверима, які мають вигляд крил чайки. Про це повідомляє Reuters…

15 хв. ago

На вихідних у Києві низка автобусів і тролейбусів змінять маршрути

Як повідомляє «Київпастранс», 12 жовтня зі змінами руху курсуватимуть автобуси №6, 39, 44, 49, 61, 87, 95…

20 хв. ago

“Кукурудзяна кампанія”: Лукашенко йде стопами Хрущова

Лукашенко заявив про відставання від Заходу Білоруська кукурудза поступається західним сортам та гібридам. Як повідомила…

30 хв. ago

В Україні починається опалювальний сезон, але не скрізь

Україна готується до початку опалювального сезону, що є звичайною новиною для мешканців, які зіткнулися із…

40 хв. ago

Пекін зробив нову заяву щодо України

Китай назвав Україну дружньою країною. Міністерство закордонних справ КНР заявило про готовність до взаємовигідної співпраці. "Україна є…

55 хв. ago