“Здивувала” статками: депутатка з Хмельницького приховала від декларування 1,5 млн доларів

У депутатки Хмельницької міськради виявили понад півтора мільйона незадекларованих доларів, її підозрюють у незаконному збагаченні. 

За даними Державного бюро розслідувань, депутатка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Крім понад півтора мільйона незадекларованих доларів, знайдено і незадекларовані об’єкти нерухомості. 

“Під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім’я, та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад 1,5 млн доларів у різній валюті”, – повідомляють у ДБР.

Також зазначається, що слідчі Бюро розслідують справу щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка.

Її затримано за підозрою у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Жінці загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що під час обшуків, зокрема, у службових кабінетах та за місцем проживання депутатки вилучено понад 1 млн 491 тис. доларів, 30 тис. євро, 500 тис. грн.

“Ці кошти фігурантка не внесла до своєї щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування”, – сказано в повідомленні.

Як стало відомо УНІАН з власних джерел, затримана – депутатка Світлана Баранська, яка була обрана від “Європейської Солідарності”. У міській раді вона входить до комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Згідно з даними YouControl, Баранська є керівницею 12 товариств з обмеженою відповідальністю. Основним видом діяльності більшості з них є надання майна в оренду. 

У своїй декларації за 2023 рік депутатка прозвітувала про те, що позичила 750 тисяч доларів третім особам. Однак не внесла в документ інформацію про наявність у неї готівки. 

Також у декларації містяться дані про автомобіль Audi Q7 2021 року випуску. Згідно із документом, його вартість — 2 млн 656 тис. гривень. Придбаний він був у квітні 2023 року. Фото саме цього авто опублікували правоохоронці, звітуючи про обшуки у депутатки.

На Хмельниччині у керівниці МСЕК виявили мільйони доларів – деталі

На Хмельниччині це вже другий випадок виявлення незадекларованих доходів депутатами місцевих рад за останній час. Так, нещодавно керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яка є депутатом обласної ради, Тетяну Крупу та її сина викрили у незаконному збагаченні. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. За даними слідства, вона причетна до незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

Її син обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

Правоохоронці знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. При цьому, жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з 500 тис. доларів через вікно.

Крім того, ця родина володіє, зокрема, 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, а також дев’ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також “накопичила” майже 2,3 млн доларів.  

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Який виноград корисніший: синій чи білий

Важко втриматися перед спокусою солодкого білого чи синього винограду. Цей фрукт не тільки смачний, але…

9 хв. ago

Пустелю Сахару затопило після дощу. ФОТО

Сильні зливи залишили блакитні лагуни води серед пальм та піщаних дюн пустелі  Сахара , живлячи деякі з…

18 хв. ago

Пенсійні хитрощі: назвали секрети надбавок та стажу

Журналіст Сергій Коробкін, експерт з пенсійних питань, відповів на листи читачів газети "На пенсії", розглянувши три типові…

23 хв. ago

Як правильно прогрівати авто: більшість робить неправильно

З наближенням холодів водіям слід пам'ятати про правильний спосіб прогрівання автомобілів. Хоча це може здатися…

33 хв. ago

Київ накриє небезпечне метеорологічне явище

Сьогодні, 10 жовтня, столицю накриють небезпечні метеорологічні явища. Про це застерігає Укргідрометцентр. «Попередження про небезпечні метеорологічні явища…

44 хв. ago

Трамп заявив, що майже вмовив РФ і Китай позбутися ядерної зброї

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що під час свого попереднього терміну на…

57 хв. ago