В Україні може статись державний переворот після укладання мирної угоди з РФ – Forbes

В Україні у випадку укладання мирної угоди з Росією може статися державний переворот. Його здіймуть українські військові, якщо президент Володимир Зеленський поступиться Донбасом та Кримом. Кремль використає це на свою користь, поширюючи пропаганду в Україні для підриву довіри українців до Заходу.

Такий сценарій описав Forbes. Видання зауважує, що для союзників Києва ситуація в Україні виглядає похмурою. Адже Росія невпинно завойовує території на Сході, тоді як українська армія залишається напруженою та без необхідної кількості озброєння. Не в останню чергу тому, що західні партнери, такі як США та Німеччина, не надали достатньої своєчасної підтримки. На додачу росіяни знищили енергосистему, насувається зима без тепла, населення тікає за кордон.

На фоні цього на Заході все частіше звучать заяви про мирну угоду. Але, як наголошує Forbes, після будь-яких поступків Україні буде тільки гірше.

“На жаль, як би ви не дивилися на це, існує реальна ймовірність того, що будь-який компроміс зараз просто призведе до більших проблем“, – йдеться в статті.

Forbes описав, як виглядає план Кремля у рамках мирної угоди. Ситуація буде розвиватися приблизно так: Зеленський змушений поступитися окупованими територіями в обмін на обіцянки вступу до НАТО.

“До того часу, коли НАТО розпочне виконання (процедури вступу  – ред.), ультранаціоналістичні елементи армії повстають і влаштують переворот проти Зеленського за те, що він віддав Донбас і Крим”, – пише Forbes.

Далі Захід засуджує переворот, чим посилює розкол. В цей час Путін заповнює український простір пропагандою для підриву довіри до Заходу, зокрема, через повільну та недостатню підтримку України, пропаганда буде націлена й проти Зеленського.

“Все починається зі спокуси та омани легкого спокою… Переворот… Це може статися в Україні після мирної угоди”, – резюмує Forbes.

Розмови про територіальні поступки

1 вересня Financial Times опублікувала матеріал, у якому стверджувалося, що новий глава МЗС України Андрій Сибіга нібито обговорював із західними колегами в США можливість проведення переговорів про “землю в обмін на безпеку”. Йшлося нібито про угоду щодо припинення вогню, за якої російські війська залишились би на захоплених територіях, а Україна отримала б реальні гарантії безпеки.

За словами неназваних дипломатів, на яких посилається FT, Сибіга використав приватні зустрічі із західними колегами під час свого першого візиту до США, щоб обговорити потенційні компромісні рішення. Видання наголошує, що він був більш прагматичним щодо можливості проведення переговорів про “землю в обмін на безпеку”, ніж його попередник Дмитро Кулеба. На це в МЗС України заявили, що інформація джерела видання Financial Times щодо готовності України йти на територіальні компроміси заради миру не відповідає дійсності.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що Україна не піде на територіальні поступки заради миру, і формули “припинення вогню в обмін на землю” не розглядає. Водночас російський правитель Володимир Путін згоден на припинення вогню та мирні переговори лише “з урахуванням нових територіальних реалій”, тобто без деокупації. Понад те, Путін вимагає, щоб Україна до початку переговорів повністю віддала йому Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області, які РФ зараз контролює лише частково, а також вийшла з Курської області РФ.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Військовозобов’язаних попередили: що треба зробити до 9 листопада

Термін відстрочки від мобілізації діє до 9 листопада, як подовжити — пояснили в Дніпропетровському ТЦК.…

8 хв. ago

Українців почнуть викликати до суду: обиратимуть наосліп, за неявку – непосильні штрафи

В Україні планується цікавий проект: збираються вводити суд присяжних за іноземним зразком. Це означає, що…

16 хв. ago

Моторошна знахідка: рибалка зловив акулу та не очікував побачити те, що було у її череві

Рибалка в Індонезії помітив акулу, яка дивно поводилась. Чоловік припустив, що вона могла з’їсти пластик,…

25 хв. ago

Коштує тисячі доларів: чоловік натрапив на дорогоцінний камінь, захований у багнюці (відео)

Патрік Гундерсен, який захоплюється пошуком незвичайних каменів, прочісував австралійську глухомань і виявив унікальний кристал, захований…

34 хв. ago

Найтовстішого ведмедя знайшли в США: скільки він важить (фото)

У Сполучених Штатах Америки визначилися із найтовстішим ведмедем у світі. Йдеться про ведмедицю Грейзер, яка проживає у…

42 хв. ago

У Білорусі вперше за півтора роки приземлився носій Кинджалів МіГ-31К

Російський винищувач МіГ-31К  9 жовтня здійснив посадку на одному з аеродромів Білорусі. Цей літак є носієм…

49 хв. ago