Байден анонсував зустріч із Зеленським: які питання будуть обговорювати

Президент США Джо Байден повідомив, що цього тижня у Вашингтоні він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

За словами глави Білого дому, разом із союзниками він оголосить про “нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України”.

Байден зазначив, що російські ракетні удари, які 8 липня вбили десятки українських цивільних осіб і завдали шкоди найбільшій дитячій лікарні Києва “Охматдит”, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Тому вкрай важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент. Про це йдеться в заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому

“Цього тижня я вітатиму президента Зеленського та лідерів НАТО у Вашингтоні, округ Колумбія, і я зустрінуся з президентом Зеленським, щоб чітко заявити про нашу непохитну підтримку України. Разом із нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи щодо посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста та цивільне населення від російських ударів. Сполучені Штати стоять із народом України”, – сказав президент США.

Зі свого боку, радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Вашингтон засуджує удари Росії по дитячій клініці “Охматдит”. У Білому домі пообіцяли протягом цього тижня послати дуже сильний набір сигналів і повідомлень главі Кремля Володимиру Путіну.

Кірбі заявив, що для Путіна це “нормально бити по цивільній інфраструктурі” та йому “байдуже, чи перебувають люди в лікарнях, чи житлових будинках”, пише Голос Америки.

“Ви побачите упродовж цього тижня дуже сильний набір сигналів і повідомлень пану Путіну про те, що він не може перечекати НАТО, не зможе перечекати Сполучені Штати. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну”, – сказав він.

Кірбі анонсував, що на саміті НАТО буде “кілька серйозних кроків” для посилення протиповітряної оборони України.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

6 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

21 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

27 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

33 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

43 хв. ago