Кремль звинуватив у теракті під Москвою нафтову компанію, де працював син Байдена

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ звинуватило Україну у теракті у «Крокус Сіті Хол» під Москвою. Стверджують, що кошти надходили через комерційні організації, зокрема нафтогазову компанію Burisma Holdings. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Слідкому РФ.

Як зазначила пресслужба, за підсумками перевірки щодо «фінансування терористичної діяльності вищими посадовими особами США та країн НАТО», яку організували у зв’язку зі зверненням депутатів Держдуми, порушили кримінальну справу щодо фінансування тероризму.

«Встановлено, що кошти, що надходили через комерційні організації, зокрема нафтогазову компанію «Бурисма Холдингс», що діє на території України, протягом останніх років використовувалися для здійснення терористичних актів у Російській Федерації, а також за її межами з метою усунення відомих політичних та громадських діячів та заподіяння економічної шкоди», – вказано в повідомленні.

Також перевіряють джерела надходження та подальший рух коштів в обсязі кількох мільйонів доларів, причетність конкретних «осіб з-поміж співробітників органів влади», громадських та комерційних організацій західних країн.

Варто зауважити, що син президента США Хантер Байден з 2014 року був одним із членів Наглядової ради «Burisma», яка належить українському олігарху Миколі Злочевському.

Нагадаємо, що ввечері 22 березня у концертному залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою почалася стрілянина. Люди у військовій формі відкрили вогонь із автоматичної зброї. На кадрах із місця подій видно, що нападників щонайменше п’ятеро. Згодом концертний зал загорівся, над ним виднілися клуби чорного диму. Очевидці також повідомляли, що пролунав вибух. 

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту у «Крокус Сіті Холі». Перед цим російські ЗМІ повідомляли, що у вчиненні теракту підозрюються шестеро таджиків. Міністерство закордонних справ Таджикистану вже відреагувало на звинувачення.

До слова, російський пропагандистський телеканал «Россия 1» 7 квітня показав відео «допиту» підозрюваних у масовому вбивстві в «Крокус Сіті Хол». Чоловіки стверджували, що після теракту планували поїхати до Києва за мільйон рублів кожен.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зеленський і Путін несподівано висловили схожі позиції щодо перемир’я, яке підтримав лідер Китаю

Два непримиренні антагоністи – Володимир Зеленський та Володимир Путін, уперше від початку війни, висловилися одностайно.…

25 хв. ago

Вчені успішно заморозили та розморозили шматок людського мозку: подробиці

Ідея заморозки мозку та його розморозки через десятки років вже давно розбурхує уми людства. А…

39 хв. ago

Розробляли у школі? З додатком “Резерв+” виник несподіваний конфуз

У суботу, 18 травня, в Україні запрацював додаток "Резерв+", в якому можна оновити дані для ТЦК.…

44 хв. ago

Українець встромив петарду та підірвав колишню дружину у Чехії: подробиці справи

Українець, який у Чехії підірвав петарду у геніталіях колишньої дружини, може отримати більш суворе покарання. На…

49 хв. ago

Російська ППО втрачає здатність прикривати Крим – британська розвідка

Удари по військовому аеродрому «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму та ураження російських військових об'єктів у…

2 години ago

Виїзд за кордон по-новому: без якогось документа українців тепер розгорнуть

Новий закон щодо мобілізації, який сьогодні, 18 травня, вступає в силу, надає нові вимоги українським громадянам,…

2 години ago