Трамп влаштував теплий прийом Орбану в США на рандеву любителів Росії

Як і було заплановано, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом у Флориді. Американський політик розсипався у компліментах Орбану.

Трамп назвав угорського прем’єра “фантастичним лідером” та похвалив його стиль управління. Про це пише Bloomberg.

“Орбан не викликає суперечок, тому що він каже: “Так буде” і на цьому все закінчується. Він бос. Ні – він великий лідер, фантастичний лідер“, – заявив Трамп.

Трамп влаштував Орбану екскурсію своєю резиденцією. Також у програмі візиту була вечеря з колишньою першою леді Меланією Трамп та виступ музичного гурту. Крім того, відбулася годинна зустріч угорського прем’єра зі старшими помічниками.

Президент США Джо Байден перед зустріччю Трампа з Орбаном розкритикував її. Він заявив, що Орбан “не вважає, що демократія працює” та “шукає диктатури”.

Орбан закликав Захід припинити фінансування України. На його думку, це найшвидший спосіб змусити Київ піти на переговори щодо припинення вогню з Росією.

Своєю чергою, Трамп висловив захоплення тим, що Орбан поводиться як “сильний лідер”. Прем’єр-міністр жорстко керує Угорщиною та використав своє право вето, щоб зірвати зусилля щодо досягнення консенсусу в Європейському Союзі.

Видання зазначає, що для Орбана зустріч із Трампом – це шанс позбутися образу паршивої вівці та позиціонувати себе як потенційний міст між Європою та США у разі перемоги Трампа на виборах у листопаді. Європейські лідери намагаються відновити зв’язки з командою Трампа, але мало хто з них може похвалитися такою симпатією політика.

Ольга Степанова

Recent Posts

Незручна ситуація. 1,5-метрова “морська змія” двічі шокувала відпочивальників на пляжі (фото)

Інцидент стався на данському острові Борнхольм, де місцеві жителі групою збирали пластикове сміття і натрапили…

12 хв. ago

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

За словами експерта, з приходом холодної погоди та морозів в Україну, основне завдання окупаційних військ…

21 хв. ago

“Ревізор” відмовився залишатися в номері готелю після перевірки ультрафіолетом: результат шокував

Британець Зак Джонс, який проводить перевірки різноманітних громадських місць на гігієну та комфорт, вирішив зупинитися в готелі…

33 хв. ago

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від призову за мобілізацією, повинні терміново скористатися цією можливістю,…

42 хв. ago

Заберіть яйця, гриби та м’ясо з води: які продукти не можна мити і чому

Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під…

53 хв. ago

Пенсіонери в обмороці: Кабмін хоче вигребти залишки з їхніх банківських карток

Уряд може залишити без грошей деяких пенсіонерів . Гроші буде знято прямо з пенсійних карток, повідомляють на сайті Верховної…

1 годину ago