Трамп таємно дружить з Путіним і дзвонив йому у цьому році – Washington Post

Колишній президент та кандидат на наступних виборах у США Дональд Трамп таємно дружить з російським правителем Володимиром Путіним. Розвиватися їхні стосунки почали у 2020-му році – в розпал пандемії коронавірусу. З тих пір їхній зв’язок зберігається і вони навіть говорили по телефону цього року.

Про це написав у своїй книзі “Війна” заступник редактор The Washington Post Боб Вудвард. За його словами, ініціатором таємничості цієї дружби був саме Путін.

Вудвард заявив, що у 2020-му році, коли США зіштовхнулися з нестачею тестів на COVID, тодійшній американський президент Дональд Трамп надіслав кілька тестів Володимру Путіну для особистого використання. Російський правитель був “скам’янілий від вірусу”, тому прийняв поставки, але пепередив Трампа, щоб той не розголошував інформацію про їхній зв’язок.

“Я хочу, щоб ти нікому не говорив, тому що люди проклинатимуть тебе, а не мене”, – начебто казав Путін Трампу.

У книзі, яка вийде лише 15 жовтня, також йдеться, що, ймовірно, добрі стосунки між політика збереглися навіть тоді, коли Трамп проводить кампанію щодо повернення у Білий дім, а Путін веде криваву війну в Україні. На початку 2024 року Трамп наказав своєму помічнику  покинути свій офіс у Мар-а-Лаго, його приватний клуб і резиденцію у Флориді, щоб він міг провести приватну телефонну розмову з Путіним. 

Водночас Вудвард не зазначає, про що могли говорити президент. Представник кампанії Трампа Стівеен Ченг заявив, що ці історії нібито вигадані. Але неназваний помічник республіканця, який згадується у книзі, каже, що американський лідер щонайменше сім разів спілкувався із Путіним після того, як залишив Білий дім у 2021-му році.

Крім того, у WP дійшли висновку, що “Трамп гірший за Річарда Ніксона”, який достроково лишився президентського крісла через Вотергейтський скандал. Його, до речі, викрив колега Вудварда по Washington Post Карл Бернштейн.

“Трамп був найбільш безрозсудним і імпульсивним президентом в американській історії, і він демонструє той самий характер, що й кандидат у президенти 2024 року”, – йдеться у книзі.

Путін і Трамп

Ще одне американське видання The New York Times випустило статтю про те, що Володимир Путін системно і планомірно впливав на Дональда Трампа. Комплексний вплив російський глава почав серйозно залучати ще у 2017 році. При цьому він майстерно апелював нормами доктрини Монро, яку свого часу 26-й президент Теодор Рузвельт адаптував до ситуації в Латинській Америці. 

Російський правитель таким чином виправдовував нібито “вплив” РФ в Україні, пояснюючи його правом втручатися у внутрішні справи Києва, що означало на ділі окупацію Криму та військові дії на сході України. Рузвельт же підкреслював, що США мають право втручатися у внутрішні справи країн Латинської Америки, якщо це необхідно для підтримки стабільності та запобігання європейському втручанню.

Нагадаємо, експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що президент РФ Володимир Путін не наважився б на вторгнення в Україну, якби президентом США в лютому 2022-го був Дональд Трамп. За його словами, непередбачуваність американського політика могла б переконати лідера окупантів не ризикувати й не розпочинати війну з Україною. Також Джонсон прокоментував побоювання України щодо можливого повернення Трампа до президентства.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Постійно нас чіпають”: Ин хоче, щоб КНДР якнайшвидше стала ядерною наддержавою

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея не має наміру нападати на свого сусіда на…

6 хв. ago

Екстрасенс, яка колекціонує одержимих ляльок, зазнала нападу однієї з них (фото)

Ханна Роуз із Західного Йоркшира в Британії вирішила зробити своєю пристрастю життя турботу про ляльок. Однак…

15 хв. ago

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує

У жовтні чистий експорт електроенергії став позитивним: Україна експортує електроенергії більше, ніж імпортує. Про це інформує Центр…

21 хв. ago

Стародавнє мистецтво: “жінка-павук” підкорила 108-метрову скелю без страховки (фото)

43-річна китаянка Луо Денпін, родом із Цзюнь Міао і Буей у провінції Гуйчжоу, відома як…

32 хв. ago

Без води та їжі: моряк 76 днів виживав на надувному човні посеред океану (відео)

Американський моряк Стів Каллахан, який вирушив у самостійну подорож з Канарських островів до Карибського басейну,…

41 хв. ago

У двох новітніх підводних човнах ВМС США класу Virginia виявлено дефекти: хто допустив брак

Нещодавно ВМС США висловили стурбованість щодо неякісних зварних швів на двох новітніх підводних човнах класу…

49 хв. ago