Кремль пропонує план закінчення війни в Україні: Лавров оголосив цілий список пунктів

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Кремль пропонує життєздатний план завершення війни в Україні. Про це відомо з його інтерв’ю Newsweek від 7 жовтня.

Він переконаний, що саме НАТО посіяв насіння війни десять років тому і продовжує розпалювати вогонь.

“Росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання, яке має усунути першопричини кризи. Він має бути спрямований на припинення конфлікту, а не на припинення вогню”, — наголосив Лавров.

Російський план передбачає поступки з боку України стосовно територій, зокрема йдеться про Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області, а також Крим. Окрім того, Київ має відмовитись від прагнення вступити в НАТО та провести “демілітаризацію та денацифікацію”, а усі санкції проти РФ мають скасувати.

“Захід має припинити постачання зброї, а Київ має припинити бойові дії. Україна має повернутися до свого нейтрального, позаблокового та без’ядерного статусу, захистити російську мову, поважати права та свободи своїх громадян”, — розповів голова ворожого МЗС.

Однак, з його слів, відновлення миру поки не входить у плани саме України. Тут російський чиновник нагадав, що президент Володимир Зеленський заборонив переговори з Москвою і рішення свого не скасовував.

Також Лавров згадав, що Захід обговорює питання дозволу на далекобійні удари своєю зброєю по території РФ. Він попередив, що така “гра з вогнем” може призвести до “небезпечних наслідків”.

“Сьогодні світ переживає “багатополярний момент”. Перехід до багатополярного світового порядку є природною частиною перебалансування сил, що відображає об’єктивні зміни у світовій економіці, фінансах і геополітиці. Захід чекав довше за інших, але також почав усвідомлювати незворотність цього процесу”, — додав міністр.

Коломієць Надія

Recent Posts

У школах запроваджуються нові суворі правила: справа дійде до поліції

Міносвіти та науки України запустило нову ініціативу, спрямовану на вирішення проблеми необґрунтованих перепусток занять у…

8 хв. ago

Іран зібрав атомну бомбу: як Близький Схід наблизився до ядерної війни

Судячи з повідомлень преси, Іран провів перші ядерні випробування. Для блогера Івана Яковини це означає,…

16 хв. ago

Жах у плоті. Ледь помітний ураган Мілтон за лічені години перетворився на рекордний шторм (фото)

Раніше цього року дослідники попередили, що на нас чекає особливо екстремальний сезон штормів в Атлантиці. Ба більше,…

27 хв. ago

6 пільг для пенсіонерів, про які мало хто знає: що ви проґавили

В Україні діють пільги для пенсіонерів, про які мало відомо. Люди похилого віку можуть навіть…

36 хв. ago

Вічно молоді та привабливі: жінки з цими іменами не старіють, роки їм лише на користь

Ці жінки мають потужну енергетику, тому до глибокої старості залишаються молодими. Розповідаємо, жінки з якими…

44 хв. ago

30 днів на сплату: нардепи пропонують запровадити “заочні” штрафи за відмову від виклику ТЦК

Народні депутати пропонують надати можливість територіальним центрам комплектування і соціальної підтримки накладати "заочні" штрафи без складання протоколу…

51 хв. ago