Коломойський постригся наголо, залишаючись вже понад рік в СІЗО

Чим більше часу олігарх Ігор Коломойський проводить у СІЗО, тим коротшим стає його волосся. На 13-му місяці арешту він повністю зістриг свої кучері й тепер виглядає лисим. Саме у такому оновленому іміджі він з’явився на черговому засіданні суду.

Станом на сьогодні Коломойський залишається під вартою у слідчому ізоляторі СБУ, відмовляючись вносити заставу, яку оцінюють у 1,8 мільярда гривень. Він стверджує, що “ні копійки не дасть”. Попри незмінність його одягу, він вже тричі коригував свою зачіску. Як можна пересвідчитись, на цей раз – радикально.

Нагадаємо, що олігарха звинувачують у ряді злочинів, зокрема в ухиленні від сплати податків, розкраданні коштів від “Укрнафти” та НПЗ “Укртатнафта”, а також у привласненні 9,2 мільярда гривень із “ПриватБанку” та організацію замовного вбивства. 

Справа Коломойського: що відомо

2 вересня 2023 року Коломойському було повідомлено підозру у легалізації активів, отриманих злочинним шляхом. За версією слідства, у період з 2013 по 2020 роки він легалізував понад пів мільярда гривень, виводячи кошти за кордон через банківські установи, які перебували під його контролем.

Через п’ять днів, 7 вересня, йому було оголошено висновки Національного антикорупційного бюро у справі про заволодіння 9,2 мільярда гривень ПриватБанку. У НАБУ стверджують, що у 2015 році Коломойський розробив план залучення коштів для фінансування офшорної компанії та збільшення її частки в статутному капіталі банку.

15 вересня він отримав третю підозру від СБУ та БЕБ за організацію заволодіння 5,8 мільярда гривень ПриватБанку. Слідство стверджує, що у 2013-2014 роках Коломойський разом зі спільниками систематично вносив фіктивні готівкові кошти до каси банку, що в результаті стало основою для реальних безготівкових операцій. Розслідування в цій справі завершилося наприкінці серпня. Коломойському та його спільникам інкримінують заволодіння понад 5,36 мільярда гривень, а також легалізацію близько 4,1 мільярда гривень, отриманих злочинним шляхом.

Після завершення слідства по першій справі, столичний суд арештував Коломойського з можливістю внесення застави, розмір якої неодноразово змінювався: спочатку був 509 мільйонів гривень, згодом – 3,89 мільярда, а потім розмір застави зменшився до 1,87 мільярда. Однак, навіть у разі внесення застави, він залишиться під вартою через четверте провадження.

8 травня поліція повідомила йому про підозру в організації замовного вбивства, пов’язаного з подіями 2003 року. За версією слідства, Коломойський замовив вбивство директора юридичної компанії за невиконання його вимог. Правоохоронці заявили, що для виконання замовлення він залучив банду, яка намагалася вбити жертву, але той вижив. У цій справі Коломойського заарештували без права на заставу.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Постійно нас чіпають”: Ин хоче, щоб КНДР якнайшвидше стала ядерною наддержавою

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея не має наміру нападати на свого сусіда на…

12 секунд ago

Екстрасенс, яка колекціонує одержимих ляльок, зазнала нападу однієї з них (фото)

Ханна Роуз із Західного Йоркшира в Британії вирішила зробити своєю пристрастю життя турботу про ляльок. Однак…

9 хв. ago

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує

У жовтні чистий експорт електроенергії став позитивним: Україна експортує електроенергії більше, ніж імпортує. Про це інформує Центр…

15 хв. ago

Стародавнє мистецтво: “жінка-павук” підкорила 108-метрову скелю без страховки (фото)

43-річна китаянка Луо Денпін, родом із Цзюнь Міао і Буей у провінції Гуйчжоу, відома як…

26 хв. ago

Без води та їжі: моряк 76 днів виживав на надувному човні посеред океану (відео)

Американський моряк Стів Каллахан, який вирушив у самостійну подорож з Канарських островів до Карибського басейну,…

35 хв. ago

У двох новітніх підводних човнах ВМС США класу Virginia виявлено дефекти: хто допустив брак

Нещодавно ВМС США висловили стурбованість щодо неякісних зварних швів на двох новітніх підводних човнах класу…

43 хв. ago