Цей час настав: Шольц заявив про необхідність переговорів з Росією

Зараз настав той момент, коли варто почати обговорення миру в Україні. Про це заявив канцлер Німеччини в інтерв’ю німецьким ЗМІ, пише ZDF.

“Я думаю, що це зараз той момент, коли ми маємо обговорити, як ми можемо швидше вийти з цієї воєнної ситуації до миру. Безперечно буде ще одна мирна конференція”, – заявив він. 

За словами Шольца, він обговорив це питання з президентом України Володимиром Зеленський, з яким у нього “хороші” стосунки. Той начебто погодився, що Росія має бути присутньою на наступній мирній конференції.

В цьому ж інтерв’ю Шольц зізнався, що провальні для правлячої партії результати місцевих виборів у Саксонії та Тюрінгії, що відбулися на початку вересня, частково були наслідком проукраїнської позиції чинного уряду Німеччини.

“Ми прийняли дуже далекосяжні рішення – і ми будемо це робити. (…) Деякі громадяни не згодні з тим, що ми підтримуємо Україну”, – сказав Шольц, але запевнив, що продовжить взятий курс, оскільки вважає допомогу Україні правильною політикою.

Перспектива мирних переговорів з РФ

Нагадаємо, цього тижня президент Зеленський підтвердив, що Київ спільно з партнерами готує до розгляду на наступному саміті миру, на який запросять також й представників РФ, детальний план закінчення війни.

Однак в Росії попереджають, що не підуть на запропоновану Україною формулу миру, оскільки вона передбачає відновлення міжнародно визнаних кордонів України. 

Нещодавно Путін казав, що переговори мають базуватися на “мирному плані”, проект якого був підготовлений навесні 2022 року. Цей план передбачає фактичну капітуляцію України.

Коломієць Надія

Recent Posts

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

13 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

24 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

35 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

45 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

53 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

1 годину ago