Оточення Зеленського тривожить концентрація влади у руках Єрмака – The Times

Оточення президента України Володимира Зеленського стурбоване зростанням впливу глави Офісу Президента Андрія Єрмака. На думку радників Зеленського, Єрмак концентрує у своїх руках дедалі більше влади.

Про зростання впливу голови ОП Андрія Ємака, пише британська газета The Times. Журналісти у своєму матеріалі посилаються на урядові, військові та дипломатичні джерела в Україні. Співрозмовники видання, багато з яких просили про анонімність, називають Єрмака “фактичним главою держави” та “віцепрезидентом”.

Дипломати, з якими спілкувалися журналісти, стверджують, що Єрмак одноосібно контролює доступ до президента, змушуючи послів країн G7 зустрічатися з ним замість Зеленського. Кілька джерел також заявили, що саме Єрмак стоїть за відставками колишнього Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та віцепрем’єра Олександра Кубракова, які виявляли надто велику незалежність. Ця ситуація також викликає занепокоєння щодо можливих умов для корупції в оточенні Єрмака.

Як пише The Times, “зростає занепокоєння через те, що Зеленський все більше покладається на жменьку підлабузників у своєму оточенні”. Ці побоювання підсилюються тим, що кількість чиновників з прямим доступом до президента зменшується, а команда Єрмака зростає, зазначає газета.

Видання додає, що з моменту запровадження воєнного стану у 2022 році, який дозволяє Зеленському залишатися на своїй посаді до закінчення війни, Єрмак отримав більше повноважень, ніж будь-яка інша посадова особа України, за винятком самого президента.

В Офісі Президента України назвали заяви джерел The Times “пропагандистськими нападками”, підкресливши, що Єрмак нажив собі недругів через свій різкий управлінський стиль.

“На цій посаді складно залишатися друзями з усіма. Однак саме президент Зеленський ухвалює всі ключові рішення”, – заявив представник президентського офісу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимою смаколик

Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам…

1 хв. ago

Незручна ситуація. 1,5-метрова “морська змія” двічі шокувала відпочивальників на пляжі (фото)

Інцидент стався на данському острові Борнхольм, де місцеві жителі групою збирали пластикове сміття і натрапили…

13 хв. ago

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

За словами експерта, з приходом холодної погоди та морозів в Україну, основне завдання окупаційних військ…

22 хв. ago

“Ревізор” відмовився залишатися в номері готелю після перевірки ультрафіолетом: результат шокував

Британець Зак Джонс, який проводить перевірки різноманітних громадських місць на гігієну та комфорт, вирішив зупинитися в готелі…

34 хв. ago

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від призову за мобілізацією, повинні терміново скористатися цією можливістю,…

43 хв. ago

Заберіть яйця, гриби та м’ясо з води: які продукти не можна мити і чому

Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під…

54 хв. ago