В Сенаті США провалили голосування за допомогу Україні

Вчора Сенат США знову провалив голосування за розгляд законопроекту із посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України, Ізраїлю й Тайваню.

Голосування підтримали 49 сенаторів, проти були 50. Для початку такого розгляду необхідна була підтримка 60 сенаторів.

Сьогодні, 8 лютого у Сенаті планують розгляд допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню вже без прив’язки до захисту кордону з Мексикою.

В свою чергу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про можливі сценарії розвитку подій у питанні допомоги Україні.

“Деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив. Все заплутано, залежить від багатьох факторів та може рухатися в будь-який бік. Думаю, що питання якогось базового сценарію сьогодні дуже актуальне для самого Конгресу США. Там все так заплуталося всередині, що конгресменам та сенаторам самим треба визначитися з базовим сценарієм руху”, – каже Кулеба.

Водночас він зауважив, що є і позитивні новини – всі шукають розв’язання питання допомоги Україні.

“Дискусія сфокусована не на тому, як це рішення не ухвалити, а на тому, як його швидше ухвалити. Ми щодня працюємо з американською стороною, щоб це рішення було ухвалено якнайшвидше”, – розповів міністр.

Нагадаємо, ще восени минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів на потреби національної безпеки. Зокрема понад 60 млрд доларів хочуть виділити для фінансування допомоги Україні.

Республіканці відмовилися підтримувати таку ініціативу. Вони вимагали, щоб у пакеті були передбачені жорсткіші заходи щодо міграційної політики. Після цього представники Демократичної та Республіканської партії почали проводити переговори, щоб знайти компроміс. Але цього поки що так і не вдалося.

 

 

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Українцям пропонують нову фінансову допомогу: як отримати 20 тисяч гривень

Фонд ветеранів України представив ініціативу мікрофінансування, спрямовану на підтримку підприємств, якими керують ветерани та члени…

7 хв. ago

Жовтневий удар по гаманцю: світло, газ, вода і сміття – скільки доведеться заплатити

Запоріжцям у жовтні доведеться платити більше за світло, воду, газ та вивезення сміття. Розповімо коротко…

16 хв. ago

Готуйтеся вивертати кишені: податкова отримала доступ до всіх рахунків українців

З 30 вересня Державна податкова служба почне отримувати дані щодо стану рахунків громадян України від податкових органів…

28 хв. ago

Укрпошта отримала 70 тисяч повісток з QR-кодами та підписами ТЦК: кому розішлють

Міністерство оборони України за допомогою Реєстру військовозобов'язаних сформувало 70 тисяч повісток, переданих Укрпошті для оповіщення…

37 хв. ago

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

55 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

1 годину ago