У Сербії зареєстрували філію російської організації Медведчука “Другая Украина”

У Сербії зареєстрували філію російської громадської організації "Другая Украина", яку після обміну в РФ створив обвинувачений у держзраді колишній український політик Віктор Медведчук. 

Про це повідомляють журналісти “Схем” (Радіо Свобода).

Керівником підрозділу організації став кандидат у депутати парламенту Сербії Драган Станоєвич, який публічно підтримує російську агресію.

Наприкінці 90-х – на початку 2000-х Драган Станоєвич жив в Україні, очолював “Сербську громаду в Україні”, брав участь у засіданнях “Партії політики Путіна” і навіть має майно у Київській та Дніпропетровській областях. Із червня 2021-го він перебуває під санкціями української Ради нацбезпеки і оборони, відтоді йому заборонений в’їзд в Україну протягом трьох років.

Зараз Драган Станоєвич є чинним кандидатом від проросійської партії “Ми – глас народа” на дострокових парламентських виборах, що мають відбутися 17 грудня 2023 року.

Сам Станоєвича заявив Радіо Свобода, що нібито “ідея не в тому, щоб допомагати Медведчуку, а допомагати українцям”.

Після створення підрозділу у Сербії “Другую Украину” перейменували в російському реєстрі: тепер це не “регіональний громадський рух”, а “міжнародний громадський рух”. Також в організації Віктора Медведчука змінився керівник – ним став громадянин РФ Роман Коваленко.

Діяльність зрадника Медведчука

Колишній лідер “ОПЗЖ” Віктор Медведчук і прокремлівський пропагандист Денис Жарких зареєстрували в Росії громадську організацію “Другая Украина”. Новий політичний проект кума Путіна має адресу в Москві і був створений у червні цього року.

Організація у липні проводила так звані конференції, на яких обговорювалися шовіністичні теми. Зокрема учасники дискутували про статтю Медведчука “Дві України як нова політична реальність”. Загалом цей антиукраїнський захід отримав назву “Украинская русофобия: истоки и механизмы преодоления”.

Крім Медведчука і Жарких, до проекту приєдналися російські журналісти, колишні депутати від “ОПЗЖ” та різні прокремлівські політтехнологи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи звинувачують Ізраїль у втручанні в американські вибори, – The Hill

Члени Демократичної партії США дедалі більше підозрюють, що прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху намагається втрутитись у внутрішню політику…

4 хв. ago

Росія виключить “Талібан” зі списку терористів

У МЗС РФ повідомили про завершення правової роботи над виключенням "Талібану" зі списку терористів. Про…

13 хв. ago

Економічне бронювання в Україні: коли запрацює та яких змін очікувати

В Україні запроводять модель економічного бронювання. Наразі розглядають три моделі, рішення про це вже ухвалено - повідомив нардеп…

21 хв. ago

Щоб не було лиха: обов’язково робіть це перед кожною поїздкою на авто восени

Осінь є особливими проблемами для водіїв, оскільки нижчі температури, слизькі дороги і скорочений світловий день…

32 хв. ago

Шахрай-залицяльник виманив у українки 140 тисяч гривень: як йому це вдалося

Для жительки Рівненської області знайомство з чоловіком у соцмережі закінчилось втратою чималої суми грошей. Вона…

41 хв. ago

Експерти обрали головний колір 2025 року: ідеї, що надихають, для всіх сезонів

Агентство WGSN та його дочірня компанія Coloro представили основний колір 2025 року – темно-синій відтінок Future Dusk,…

49 хв. ago