Байден вирішив, як піти «красиво»: в США ухвалили рішення здати Україну

В Адміністрації президента США Джо Байдена вирішили, як він може піти красиво, відзначив член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич. За його словами, там прийшли до висновку, що “залишити по собі вікову спадщину” — це зупинити війну в Україні, але не так, як того хоче Київ та українці.

“Залишити по собі вікопомну спадщину” — це нагнути Україну на те, щоби вона “добровільно-примусово” визнала свою часткову поразку у війні з Росією, після чого наші західні союзники проголосять це спільною перемогою України і Заходу “в межах реально досяжного”, — говорить Панич.

При цьому, за його словами, в Адміністрації Байдена порахували, якщо вдасться оголосити про таку “перемогу” до дня президентських виборів, то це нібито буде ще й великим козирем в руках кандидата від демократів Камали Гарріс, який до того ж виб’є великий козир із рук кандидата від республіканців Дональда Трампа.

Саме під такий сценарій, каже Панич, на Заході і готують суспільну думку. Втім, за його словами, Києву навіть готові видати “втішний приз” у вигляді ймовірного вступу в НАТО. Правда, каже експерт, при цьому на Заході просто замовчують, що мова йде не про саме членство, а лише про початок процесу вступу, який може нічим не завершитися.

“В обмін на це Україна має домовитися з Росією не просто про припинення вогню, але й про фіксацію лінії протистояння, тобто має де-факто визнати за Росією всі території, які вона наразі захопила і ще встигне захопити на момент укладення домовленості”, — говорить Панич.

При цьому він звертає увагу на те, що у разі початку процесу вступу до Альянсу в України будуть надійно зв’язані руки в питанні повернення цих територій силою, адже будь-який рух в цьому напрямі точно буде гарантувати, що процедура вступу в НАТО не завершиться ніколи або його зірвуть.

Ставка робиться на те, що РФ буде контролювати території України, доки не розпадеться. Але правда в тому, підкреслює експерт, Захід докладе всіх зусиль, щоб цього не сталося.

“Кажучи зовсім просто, нас розводять, і не на “Мінські домовленості — 3”, а на “Будапештський меморандум — 2”. Все заради “спадщини Байдена” (і сприяння перемозі Гарріс), але за цей проект радісно схопилися й інші західні партнери”, — підкреслив Панич.

За його словами, тиск на Україну зростатиме і досягне своєї кульмінації на черговому засіданні Рамштайн, яке відбудеться на рівні лідерів держав.

“Якщо там виникне ситуація “всі проти Зеленського / Зеленський проти всіх”, нашому Президенту не позаздриш”, — підкреслив експерт.

За його словами, за підсумками Рамштайну, або президента Володимира Зеленського змусять прогнутися під союзників, або він прогне їх під виконання “формули миру”, або ж сторони ні до чого не домовляться.

Романчук Микола

Recent Posts

“Покусали до крові”: в Одесі безхатько врятував пенсіонерку та її собаку від квадроберів

В Одесі сталася шокуюча подія: безхатько допоміг врятувати пенсіонерку та її маленьку собаку від групи…

8 хв. ago

Нардепи пропонують -50% “знижки” на штраф за неоновлення даних: але є нюанс

У Верховній Раді пропонують надати знижку у 50% для військовозобов'язаних, які невчасно оновили свої дані, але…

17 хв. ago

На Банковій готують референдум: про що можуть запитати в українців

Питання вступу України до НАТО є одним з ключових у війні Росії проти України. Днями…

23 хв. ago

Росія відправила на війну проти України двійника Ді Капріо

В Росії на війну проти України відправився “двійник Леонардо ДіКапріо”. Йдеться про росіянина Романа Бурцева,…

34 хв. ago

Усе почалося з дружби: Ірина Болгар розкрила нові подробиці роману з Павлом Дуровим (фото)

Кохана мільярдера Павла Дурова Ірина Болгар зважилася розповісти публічно історію стосунків з одним із найбагатших бізнесменів світу.…

43 хв. ago

Похолодання стане ще суворішим? Коли в Україні засніжить

Циклон, який приніс в Україну дощі, нарешті відступає. Але довго радіти не доведеться. Вже з наступних…

51 хв. ago