Байден вирішив, як піти «красиво»: в США ухвалили рішення здати Україну

В Адміністрації президента США Джо Байдена вирішили, як він може піти красиво, відзначив член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич. За його словами, там прийшли до висновку, що “залишити по собі вікову спадщину” — це зупинити війну в Україні, але не так, як того хоче Київ та українці.

“Залишити по собі вікопомну спадщину” — це нагнути Україну на те, щоби вона “добровільно-примусово” визнала свою часткову поразку у війні з Росією, після чого наші західні союзники проголосять це спільною перемогою України і Заходу “в межах реально досяжного”, — говорить Панич.

При цьому, за його словами, в Адміністрації Байдена порахували, якщо вдасться оголосити про таку “перемогу” до дня президентських виборів, то це нібито буде ще й великим козирем в руках кандидата від демократів Камали Гарріс, який до того ж виб’є великий козир із рук кандидата від республіканців Дональда Трампа.

Саме під такий сценарій, каже Панич, на Заході і готують суспільну думку. Втім, за його словами, Києву навіть готові видати “втішний приз” у вигляді ймовірного вступу в НАТО. Правда, каже експерт, при цьому на Заході просто замовчують, що мова йде не про саме членство, а лише про початок процесу вступу, який може нічим не завершитися.

“В обмін на це Україна має домовитися з Росією не просто про припинення вогню, але й про фіксацію лінії протистояння, тобто має де-факто визнати за Росією всі території, які вона наразі захопила і ще встигне захопити на момент укладення домовленості”, — говорить Панич.

При цьому він звертає увагу на те, що у разі початку процесу вступу до Альянсу в України будуть надійно зв’язані руки в питанні повернення цих територій силою, адже будь-який рух в цьому напрямі точно буде гарантувати, що процедура вступу в НАТО не завершиться ніколи або його зірвуть.

Ставка робиться на те, що РФ буде контролювати території України, доки не розпадеться. Але правда в тому, підкреслює експерт, Захід докладе всіх зусиль, щоб цього не сталося.

“Кажучи зовсім просто, нас розводять, і не на “Мінські домовленості — 3”, а на “Будапештський меморандум — 2”. Все заради “спадщини Байдена” (і сприяння перемозі Гарріс), але за цей проект радісно схопилися й інші західні партнери”, — підкреслив Панич.

За його словами, тиск на Україну зростатиме і досягне своєї кульмінації на черговому засіданні Рамштайн, яке відбудеться на рівні лідерів держав.

“Якщо там виникне ситуація “всі проти Зеленського / Зеленський проти всіх”, нашому Президенту не позаздриш”, — підкреслив експерт.

За його словами, за підсумками Рамштайну, або президента Володимира Зеленського змусять прогнутися під союзників, або він прогне їх під виконання “формули миру”, або ж сторони ні до чого не домовляться.

Романчук Микола

Recent Posts

Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей

Як довго можна не знімати пенсію з банківської картки? Пенсіонери в Україні можуть отримувати свої…

7 хв. ago

Марк Цукерберг замовив для дружини унікальний мінівен Porsche на 660 сил (фото, відео)

Засновник Facebook Марк Цукерберг зробив оригінальний подарунок дружині Прісциллі Чан. Спеціально для неї створили унікальний…

16 хв. ago

Скоро долар може стрімко подорожчати: чи сягне курс 42 гривень

На валютному ринку України останнім часом не відбувається серйозних змін з курсом долара. Однак вже…

24 хв. ago

Будинки на Місяці та Марсі збираються вирощувати: на це витрачатиметься лише кілька місяців

У NASA серйозно замислилися над вирощуванням конструкцій на Місяці та Марсі, в яких, зрештою, зможуть…

33 хв. ago

Росіяни знялися в недолугій туристичній рекламі Північної Кореї – відео

Відеореклама, що заохочує молодих росіян відвідати Північну Корею, стала вірусною через дивний зміст. Про це пише Daily…

42 хв. ago

Названо ідеальне взуття для осінньої погоди: йому не страшні злива та холод

Осінь все більше вступає у свої права – погода стає прохолодною і дощовою. Час подумати про взуття, яке…

50 хв. ago