Байден, Шольц, Трюдо та інші: які зарплати у світових лідерів

Багато людей рвуться до влади в пошуках багатства. Ось тільки офіційна заробітна плата лідерів різних країн не завжди достатньо висока.

Видання Forbes пише, що найбільш високооплачуваним політиком є прем’єр-міністр Сінгапуру Лоренс Вонг. Його річна зарплата еквівалентна майже 1,69 мільйона доларів.

При цьому на другому місці перебуває президент Швейцарії Віола Амхерд із зарплатою в 570 тисяч доларів на рік. Третю сходинку посів прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе. Його зарплата 413 351 долар.

Водночас президент США Джо Байден заробляє лише 400 тисяч доларів на рік. До п’ятірки також увійшов канцлер Австрії Карл Нехаммер із зарплатою 317 077 долара.

Крім того, прем’єр-міністри Нової Зеландії та канали Крістофер Лаксон отримує Джастін Трюдо відповідно отримують 311 971 та 301 475 доларів, а канцлер Німеччини Олаф Шольц – 293 727 доларів.

Варто зазначити, що голова Європейської комісії Урсула ван дер Ляєн отримує одну з найвищих зарплат у Європейському союзі – близько 358 тисяч доларів на рік. Аналогічні зарплати отримують і голова Європейського парламенту, голова Європейської ради та голова Суду Європейського союзу.

Яка зарплата у президента України

На тлі світових лідерів зарплата президента Володимира Зеленського досить скромна. Офіційно український лідер на місяць отримує 28 тисяч гривень. Таким чином, за рік зарплата президента України становить близько 8100 доларів без вирахування податків, військового збору та іншого.

Яка зарплата президента в Росії

Лідер країни-агресорки та військовий злочинець Володимир Путін офіційно отримує 773,4 тисячі рублів, згідно з даними 2019 року. Відтоді російський диктатор кілька разів підвищував собі зарплату, але наразі точна сума невідома.

Якщо ж порахувати зарплату Путіна за наявними даними, але за нинішнім курсом, то вона складе чималу суму – 96 422 долари на рік.

Романчук Микола

Recent Posts

“Покусали до крові”: в Одесі безхатько врятував пенсіонерку та її собаку від квадроберів

В Одесі сталася шокуюча подія: безхатько допоміг врятувати пенсіонерку та її маленьку собаку від групи…

5 хв. ago

Нардепи пропонують -50% “знижки” на штраф за неоновлення даних: але є нюанс

У Верховній Раді пропонують надати знижку у 50% для військовозобов'язаних, які невчасно оновили свої дані, але…

14 хв. ago

На Банковій готують референдум: про що можуть запитати в українців

Питання вступу України до НАТО є одним з ключових у війні Росії проти України. Днями…

20 хв. ago

Росія відправила на війну проти України двійника Ді Капріо

В Росії на війну проти України відправився “двійник Леонардо ДіКапріо”. Йдеться про росіянина Романа Бурцева,…

31 хв. ago

Усе почалося з дружби: Ірина Болгар розкрила нові подробиці роману з Павлом Дуровим (фото)

Кохана мільярдера Павла Дурова Ірина Болгар зважилася розповісти публічно історію стосунків з одним із найбагатших бізнесменів світу.…

40 хв. ago

Похолодання стане ще суворішим? Коли в Україні засніжить

Циклон, який приніс в Україну дощі, нарешті відступає. Але довго радіти не доведеться. Вже з наступних…

48 хв. ago