Схеми з мобілізацією процвітають: екс-нардепка “косила” з українців щомісяця $100 тисяч

Колишня народний депутат знайшла спосіб, як заробити на мобілізації: представники СБУ вивели на чисту воду чиновницю, яка організувала схему продажу фіктивних медичних довідок для ухилянтів від військової служби. Дохід із незаконних махінацій склав по 100 тисяч доларів щомісяця. Про це пише телеграм-канал Цензор.НЕТ.

Співробітники СБУ у Києві розкрили протизаконну схему, за якою було організовано надання медичних довідок щодо надання інвалідності військовозобов’язаним чоловікам за гроші. Надалі ці документи використовувалися ухилянтами для зняття з військового обліку та незаконного перетину українського кордону.

Фото: СБУ

Схема успішно працювала під керівництвом екснародної депутатки, яка нині входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини. Виготовлення фейкових медичних довідок та їх продаж ухилянтам мали масовий характер, завдяки чому порушниця заробляла до 100 тисяч доларів щомісяця.

Фото: СБУ

“Клієнти” – потенційні призовники, які планували використати фальсифікацію для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон. Також до “схеми” було залучено кількох посадових осіб медико-соціальних експертних комісій західного регіону”, – розповіли в СБУ.

Фото: СБУ

Представникам СБУ вдалося затримати чиновницю “на гарячому”, під час передачі її спільником зі Львівської області так званого “відкату” у розмірі 32 тисячі доларів США. У ході обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів виявлено понад 40 млн грн, меддокументи та чорнові записи з урахуванням клієнтів.

За навмисне вчинення протизаконних дій зловмисникам тепер загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: СБУ
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

42 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

43 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

45 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

55 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

57 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

58 хв. ago