Як Зеленський: президентка Молдови розповіла, що робила б у разі агресії РФ

Президентка Молдови Мая Санду розповіла, як би поводилася, якби на її країну “напав величезний ворог”, а всі держави світу пропонували б безпечний коридор для евакуації молдовського уряду і її самої. Таке запитання поставив журналіст Юрій Дудь, відео опубліковано на YouTube-каналі “вДудь”.

Інтерв’юер запитав Санду, чи ставила вона собі запитання про те, що б робила, якби опинилася на місці президента України Володимира Зеленського. В умовах, коли столиця обложена під час повномасштабної агресії, війська супротивника перебувають на підступах до міста, а диверсанти — вже в межах.

“Зеленський вирішив залишитися, і це увійшло в історію як приклад мужності людини, — нагадав Дудь. — Хоч раз Ви ставили собі запитання, не обов’язково того дня, після, рік потому, два роки потому, коли завгодно. Ви ставили собі запитання, як ви б вчинили, якби, не дай Боже, опинилися на його місці?”

Мая Санду відповіла, що вчинила б так само, навіть якби на вулицях Кишинева вже стріляли.

“Я знаю, як я б вчинила: єдине правильне рішення — це залишитися. Тому що ти відповідаєш за свій народ, ти відповідаєш за безпеку свого народу. Це єдина і правильна відповідь. Ти президент країни, тебе обрали, щоб ти забезпечив або забезпечила безпеку. Тобто всі люди дивляться на тебе. Ти маєш бути там, щоб зробити все для свого народу — тут узагалі жодних питань не може бути. Це чесна відповідь”, — сказала Санду.

Президент Молдови також сказала, що востаннє їй доводилося плакати під час перегляду фільму “Шлях війни: Ірпінь” (Drumul Razboiului), знятому журналістами з Молдови, які під час повномасштабного вторгнення опинилися в Україні. У стрічці використані кадри, зроблені в районах біля лінії фронту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Побачення наосліп та стрімкий роман: історія кохання Меган і Гаррі

Історія кохання Меган Маркл і принца Гаррі почалася практично з побачення наосліп, яке парі влаштувала…

24 хв. ago

Скільки готові заплатити українці, щоб не воювати, якби була така можливість

В Україні вже багато років йде повномасштабна війна, але, далеко не всі мають можливість та…

39 хв. ago

В Ірані гелікоптер з президентом Раісі потрапив в авіакатастрофу: перші подробиці

Вертоліт з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку посадку, повідомило в неділю іранське державне телебачення…

45 хв. ago

“Ліга Сміху” втрапила в скандал через жарти про ухилянтів в Тисі

Телевізійне комедійне шоу "Ліга Сміху" опинилося у центрі скандалу слідом за "Кварталом 95". Артисти команди "Фам…

47 хв. ago

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон: чи перевірятимуть оновлення даних

У Державній прикордонній службі України запевняють, що не перевірятимуть оновлення військово-облікових даних у чоловіків призовного…

50 хв. ago

Не тільки співробітники ТЦК: хто тепер може вручати повістки – довгий список

Не забудьте, що з 18 травня всі військовозобов'язані повинні оновити свої дані. Деталі щодо того, що прописано…

1 годину ago