Наступні після Киви. 5 топ-зрадників України, які поки що живі

Сьогодні на одного зрадника України стало менше. У Підмосков'ї знайшли тіло екс-депутата Верховної Ради, ярого путініста Іллі Киви. Відомо, що він отримав постріл з гвинтівки. Його смерть підтвердили у спецслужбах України.

Віктор Медведчук

Одіозний український політик, державний та громадський діяч, бізнесмен, олігарх та екс-народний депутат, який став зрадником своєї країни. Був заступником Голови ВРУ, мав звання Заслуженого юриста України, а зараз звинувачується у колабораціонізмі, українофобних та проросійських поглядах, родинних зв’язках з Путіним. В січні 2023 року був позбавлений громадянства України.

Народився у родині зрадника, якій допомагав німецьким окупантам, за що був засуджений та відбував покарання у Сибіру. Школу Медведчук закінчив вже в Україні – у Фастівському районі. В інституті вже отримав проблеми з законом – побив студента та отримав два роки тюрми.

Існують дані, що ще з середини 70-х Медведчук став співробітником КДБ СРСР, а згодом – Росії. У 1980 році був адвокатом Василя Стуса та вимагав для нього найбільшого покарання.

12 квітня 2022 року Віктора Медведчука затримали при спробі втечі з України. А 21 вересня у рамках обміну військовополоненим був переданий російській стороні в обмін на захисників Маріуполя, зокрема на командирів полку “Азов”.

Віктор Янукович

4-й президент України, з 25 лютого 2010 до 22 лютого 2014 року – президент-утікач. Народився в Єнакієве у сім’ї металурга та медсестри. Є відомості, що батько був переселений на Донбас на виправні роботи, у зв’язку зі звинуваченням у співпраці з німецькими окупантами під Час Другої світової війни.

Віктор Федорович двічі був судимий – у 1967 та 1970 році. Двічі відсидів за кримінальні злочини, сумарно – майже 4 роки. Починав автоелектриком та директором автобази, у політику прийшов у 1996 році. 2002 року став Прем’єр-міністром, членом РНБО, а згодом – президентом.

Існують дані, що він тісно співпрацював з КДБ/ФСБ та знаходився на гачку. За свою каденцію встиг розкрасти увесь бюджет, прийняти цілу низку шкідливих для країни рішень, захопив фактично усю владу в країні та багато питань вирішувалися тільки через хабарі. Він підім’яв під себе Вищу раду юстиції, Верховний Суд, СБУ та парламент.

В листопаді 2013 року звернув усі ініціативи для входу в ЄС та повідомив, що Україні змінить курс на Митний союз з Росією. Українцям це не сподобалося і люди вийшли на вулицю. Янукович намагався придушити протести, погрожував опозиції. 20 лютого він кричав, що “усіх розстріляємо, усіх заарештуємо”. І згодом – почалися розстріли людей на Євромайдані, так з’явилася Небесна Сотня.

21 лютого 2014 року лідери опозиції підписали з Віктором Януковичем угоду щодо врегулювання кризи в Україні. Відповідно до угоди, протягом 48 годин мала б відновити дію Конституція України 2004 року та сформовано новий коаліційний уряд.

Підписання угоді на Майдані не прийняли та вимагали від президента достроково піти у відставку. А 22 лютого Янукович втік з країни разом зі своїми прибічниками. Згодом він записав відео, де назвав події в Україні переворотом. Існують також дані, що він три доби збирав коштовності зі свого маєтку та вивіз їх до Росії.

Зараз на президента-утікача заведено декілька справ, проходили засідання суду, де він заочно засуджений до позбавлення волі. Зараз він знаходиться на території Росії.

Олег Царьов

Колишній український підприємець та екс-депутат, колаборант з Росією, проросійський політик, сепаратист. Переховується від слідства в Росії, має звинувачення у державній зраді через колабораціонізм з Росією.

Був депутатом “Партії Регіонів”, кандидатом на пост президента. У червні 2014 року його обрали “спікером парламенту” так званої Новоросії – об’єднання підконтрольних РФ угрупувань “ДНР” та “ЛНР”, які в Україні трактуються як терористичні. Має відношення до “Комітету порятунку України”, створеного у Москві у 2015 році колишніми високопосадовцями часів президенства Януковича.

Втік з України ще 2014 року. Відомий своїми висловлюваннями стосовно України та українців. 2022 року активно брав участь у російських пропагандистських відеозйомках на окупованих територіях Київської області.

27 жовтня ЗМІ повідомили, що на Олега Царьова було скоєно замах, коли він перебував в Санаторії Кірова в окупованій Ялті. Ніби він отримав два постріли та має важкий стан.

Микола Азаров

Колишній український політичний та державний діяч, колаборант російського походження. Був прем’єр-міністром під час каденції Віктора Януковича. Народився у Калузі у РФ, вивчився на геолога-геофізика. Працював інженером, а в 1984 році опинився на Донбасі. В 1994 році став депутатом. У березні 2010 – прем’єр-міністром.

Був автором економічної політики Януковича, яка привела до краху. Явища, які формувалися під час його каденції в економіці дістали назву “Азаровщина”. Самі під його головуванням Уряд розпорядився призупинити підготовку до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що призвело до Євромайдану. 28 січня 2014 року подав у відставку, а потім втік з України до Австрії.

Згодом уряди Австрії та Швейцарії оголосили про арешт його активів. 5 березня були заарештовані рахунки його сина. Згодом Азаров з сім’єю переїхав до Росії та відмовився від українського громадянства. На нього в Україні заведено декілька судових справ, накладені санкції, він підозрюється у державній зраді.

Володимир Сальдо

Колишній проросійський політик, зрадник, колаборант з Росією, колишній депутат Херсонської міськради, нардеп.

Після окупації Херсона російськими військами у 2022 році призначений головою окупаційної адміністрації Херсону. У червні 2022 року отримав російське громадянство. Народився в селище Жовтневе на Миколаївщині, дитинство провів у Кривому Розі.

8 листопада 2023 року Сальдо заочно засуджений до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Його визнали винним у державній зраді та ще декілька злочинів. Перебуває під санкціями у багатьох країнах.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Найпростіший вчинок у світі»: мільярдер Баффет віддав рекордну суму на благодійність

Один із найбагатших людей на планеті Уоррен Баффет передав акції Berkshire Hathaway на суму $5,3…

2 хв. ago

Аномальна спека накрила Україну: стало відомо, де вона затримається надовго

Липень, другий місяць літа, в Україні розпочнеться з аномальної спеки — першого тижня максимальна денна температура…

11 хв. ago

В Мережі набирає популярності ретролайфгак, як відіпрати світлі речі до білосніжного кольору

Влітку хочеться носити лише білий одяг, але доглядати за ним часто настільки складно, що мало…

20 хв. ago

Роботодавці інформуватимуть ТЦК про працівників-ухилянтів

Згідно із чинним українським законодавством, роботодавці повинні брати участь у оповіщення своїх військовозобовʼязаних працівників. В іншому випадку…

29 хв. ago

Злякалися, що буде накат: “кадирівці” у Вовчанську розбіглися під час перезмінки ЗСУ

У Вовчанську на Харківщині бійці підроділу "Ахмат" ЗС РФ розбіглися зі спостережного пункту, бо злякалися…

38 хв. ago

День народження принцеси Діани: найцікавіше з життя народної улюблениці

1 липня Діані, принцесі Уельській, матері принців Вільяма і Гаррі, виповнилося б 63 роки. Пропонуємо найцікавіші…

46 хв. ago