Байден має радіти успіхам українських дронів, а не цинічно вимагати припинення атак на РФ, – Хербст

Замість того, щоб Байдену, разом з Салліваном й Бернсом, наполягати на обмеженнях атак по нафтопереробних заводах (НПЗ) РФ, США повинні аплодувати успіхам українських дронів.

Про це заявив колишній посол США в Україні, а зараз старший директор Центру Євразія в Атлантичній раді Джон Хербст, передає Голос Америки. Він зазначив, що західні партнери України замість того, щоб радити утриматися від атак на НПЗ РФ, повинні “аплодувати успіху, якого досягають українські дрони”.

Хербст також підкреслив, що Україна значно посилить обороноздатність НАТО, оскільки її військові дуже ефективні. “Україна зробила більше для захисту кордонів і суверенітету НАТО, ніж будь-яка інша країна за останній час. І я думаю, що це дійсно важливо вирішити політично [питання про вступ України до НАТО]”, – висловив думку екс-посол.

При цьому представник Франції, депутат Національних зборів країни Бенджамін Хаддад додав: “Президент Макрон дав чітко зрозуміти, що ця війна є екзистенціальною для європейців”.

На його думку, якщо Росія зможе здолати Україну, то опиниться на порозі країн Балтії, Польщі та Румунії. Хаддад переконаний, що для захисту громадян лідери європейських держав мають знайти ресурс, щоб допомогти Україні навіть за відсутності підтримки США.

“Частину проблеми ми створили самі, не давши Україні того, що їй потрібно для перемоги над Росією”, – заявила Дебра Кейган, старша радниця Атлантичної ради.

Вона зауважила, що літаки повинні були потрапити до ЗСУ ще рік тому, як і далекобійні ракети. Експерт зауважила, що запевнення, що США ніколи не відправлять своїх військових в Україну тільки сприяли більшій сміливості агресора. І, якщо при цьому ще й фінансова допомога не буде надана найближчим часом, то наслідки будуть руйнівними, висловила думку Кейган.

Європа сьогодні робить більше, “ніж вони коли-небудь робили за останні 40 років у плані розподілу спільного тягаря [оборони]”, сказала вона.

Кейган додала, що якщо на саміті НАТО у Вашингтоні не буде озвучено чіткий план приєднання України, то Путін діятиме ще агресивнішео та ще більше погрожуватиме ядерною зброєю.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Це зовсім інші люди”: Залужний виступив проти зниження мобілізаційного віку

Надзвичайний повноважний посол у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що в Україні не…

4 хв. ago

Це точно не привиди: учені знайшли причину виникнення голосів у голові

Вчені зробили нове відкриття в галузі слухових галюцинацій. Під час нового дослідження з'явилося уявлення про…

15 хв. ago

Сьогодні частину України накриють осінні дощі: де буде похмуро та мокро (карта)

У суботу, 5 жовтня, частину України охоплять дощі. Похмура погода з опадами буде на заході,…

16 хв. ago

Борги зростають: росіяни не здатні виплачувати кредити

Як пишуть російські медіа, 35% росіян відчувають невеликі труднощі з погашенням кредитів, 12% — великі…

23 хв. ago

Українцям відключають ліфти: змушують “скидатися” на нові

У Миколаєві трапилася ситуація, яка, напевно, додасть головного болю мешканцям будинку на вулиці Генерала Алмазова…

30 хв. ago

Трамп закликає Ізраїль вдарити по ядерних об’єктах Ірану

Кандидат у президенти США Дональд Трамп висловився за удари по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на нещодавні…

32 хв. ago