Ле Пен сказала, які обмеження накладе на Україну, якщо стане прем’єром Франції

Попри спроби дистанціюватися від Кремля, лідерка французьких правих популістів Марін Ле Пен пообіцяла заблокувати відправлення французьких військ в Україну, якщо її партія здобуде перемогу на парламентських виборах у неділю.

“Якщо Еммануель Макрон хоче відправити війська в Україну, а прем’єр-міністр проти, то ніяких військ в Україні не буде. Останнє слово за прем’єр-міністром”, – сказала лідер “Національного об’єднання” в інтерв’ю CNN.

Ле Пен також запевнила, що одразу ж скасує дозвіл для Києва бити по території Росії ракетами, які поставила Франція. За її словами, єдина “червона лінія” щодо України – “перетворення Франції на співучасника конфлікту за допомогою використання французьких ракет великої дальності проти цілей на російській території”.

Партія Ле Пен готується до тріумфу на виборах

Цієї неділі у Франції відбудеться другий тур парламентських виборах, за підсумками якого права партія “Національне об’єднання” Марін Ле Пен, ймовірно, отримає рекордну кількість місць у парламенті за свою історію. Проте опитування показують, що партія не зможе взяти більшість місць, а отже не зможе самостійно сформувати уряд.

Щоб не допустити повної перемоги Ле Пен на виборах, представники всього політичного спектра Франції домовилися зняти з виборів частину своїх кандидатів, щоб у другому турі голосування в більшості округів кандидат від “Національного об’єднання” конкурував з одним сильним суперником, а не кількома слабкими.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тактика кротів: на Харківському напрямку росіяни намагаються підкопуватися під позиції ЗСУ

Російські окупанти на Харківському напрямку використовують тактику кротів. Вони викопують тунелі, намагаючись через них наблизитися до позицій…

3 хв. ago

Росія відкликала свого посла зі Сполучених Штатів

Посол агресорки Росії у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов закінчив роботу у Вашингтоні та повертається до Москви. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням…

12 хв. ago

Президент Ізраїлю закликав ліванців та іранців повстати проти Ірану

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог закликав народи Лівану та Ірану «повстати» проти антиізраїльської коаліції, очолюваної Тегераном.…

20 хв. ago

Фермер з Одещини знайшов у полі цілий “Шахед” (відео)

У ніч на 6 жовтня окупанти атакували Одесу та область дронами-камікадзе та балістичною ракетою "Іскандер-М".…

31 хв. ago

Не гроші, а папірці: банки та обмінки нізащо не приймуть у вас ці долари

Обмін валют є однією з найбільш затребуваних фінансових операцій, якою користуються не тільки туристи, а й громадяни,…

40 хв. ago

За кордон виїхати не вийде: які обмеження мають українці

Деякі українці не можуть виїхати за кордон через заборону. У більшості випадків це пов'язано із…

50 хв. ago