Хто може очолити Мінінфраструктури: Бутусов назвав кандидата, якого лобіює офіс Зеленського

У Раді цього тижня не збираються розглядати кадрові питання, тож, ймовірно, і нового міністра інфраструктури призначати поки не поспішають. За даними джерел видання Цензор.нет, головним кандидатом на цю посаду є чинний голова “Нафтогазу” Олексій Чернишов. Він, у свою чергу, є довіреною особою бізнес-партнера олігарха Ігоря Коломойського.

Про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов. Він заявив, що новим міністром Чернишова хочуть бачити саме на Банковій.

“Багато програм міністерства фінансувалися з грошей наших західних партнерів, тому до його керівництва та до його рішень у наших союзників особлива увага. І хто тепер буде посаджений на ці потоки продемонструє, хто зараз є наближеним найбільше до президента та його оточення”, – написав він.

За його словами, в Офісі президента розглядають саме кандидатуру Олексія Чернишова. Він є довіреною особою Тимура Міндіча, який, у свою чергу, – довірена особа та бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського.

Крім того, як зауважує Бутусов, Міндіч відомий ще й близькими дружніми зв’язками з президентом Володимиром Зеленським. Ба більше, один зі своїх днів народження Зеленський святкував вдома у Міндіча, а також їздив на його “Мерседесі” під час передвиборчої кампанії. Він також є одним із співвласників студії “Квартал 95”.

Що відомо про Олексія Чернишова

У листопаді 2022 року Кабмін призначив Чернишова новим керівником національної акціонерної компанії “Нафтогаз”. А з березня 2020 року він перебував на посаді міністра розвитку громад і територій. 

До цього Чернишов працював очільником Київської обласної держадміністрації. Народився він у Харкові, там же закінчив виш — Харківський гуманітарний університет “Народна українська академія” за спеціальністю “економіка підприємства”. Потім вивчав правознавство в Національному юридичному університеті імені Мудрого. Після навчання пішов у приватний бізнес, зокрема працював у IT-компанії, яка займалася розробкою системних програмних продуктів для телекомунікаційного бізнесу.

Звільнення Кубракова

Верховна Рада 9 травня звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. За відповідний проєкт постанови тоді проголосували 272 нардепи.

А напередодні уряд вирішив повернутися до розділення Міністерства інфраструктури та регіонального розвитку, які злили в одне ще у 2022 році. ЗМІ писали, що Олексія Кулебу призначать міністром регіонального розвитку.

Ольга Степанова

Recent Posts

У центрі Львова бабуся каталася на іграшковому Lamborghini і отримала штраф

У Львові днями стався курйозний випадок – пенсіонерку оштрафували за їзду на іграшковому Lamborghini. Відео…

12 хв. ago

Кому з українців може загрожувати штраф від 34 000 гривень за неоновлення даних про авто

До 16 липня всі військовозобов'язані громадяни України повинні оновити свої дані. Проте подавати інформацію до ТЦК…

22 хв. ago

Росія посилює атаки на авіабази України, щоб заблокувати передачу F-16 – Le Monde

Росія посилила військовий тиск на Україну, завдаючи ударів по авіабазах. За словами аналітиків, це пов'язано…

33 хв. ago

Відстрочку від мобілізації отримають лише дві категорії студентів, – Міноборони

У Міністерстві оборони України повідомили про надання відстрочок від мобілізації для студентів. ЇЇ отримають лише…

42 хв. ago

Війська РФ просунулися біля Куп’янська, Сіверська, Торецька і в районі Авдіївки, — ISW

Російські війська нещодавно домоглися незначного просування на південний схід від Куп'янська на тлі бойових дій 6…

54 хв. ago

Найшвидший апарат NASA зіткнувся із Сонцем на швидкості 600 000 км/год і вижив

У NASA повідомили, що найшвидший космічний апарат у світі успішно пережив 20-те зближення з Сонцем…

1 годину ago