Хто може очолити Мінінфраструктури: Бутусов назвав кандидата, якого лобіює офіс Зеленського

У Раді цього тижня не збираються розглядати кадрові питання, тож, ймовірно, і нового міністра інфраструктури призначати поки не поспішають. За даними джерел видання Цензор.нет, головним кандидатом на цю посаду є чинний голова “Нафтогазу” Олексій Чернишов. Він, у свою чергу, є довіреною особою бізнес-партнера олігарха Ігоря Коломойського.

Про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов. Він заявив, що новим міністром Чернишова хочуть бачити саме на Банковій.

“Багато програм міністерства фінансувалися з грошей наших західних партнерів, тому до його керівництва та до його рішень у наших союзників особлива увага. І хто тепер буде посаджений на ці потоки продемонструє, хто зараз є наближеним найбільше до президента та його оточення”, – написав він.

За його словами, в Офісі президента розглядають саме кандидатуру Олексія Чернишова. Він є довіреною особою Тимура Міндіча, який, у свою чергу, – довірена особа та бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського.

Крім того, як зауважує Бутусов, Міндіч відомий ще й близькими дружніми зв’язками з президентом Володимиром Зеленським. Ба більше, один зі своїх днів народження Зеленський святкував вдома у Міндіча, а також їздив на його “Мерседесі” під час передвиборчої кампанії. Він також є одним із співвласників студії “Квартал 95”.

Що відомо про Олексія Чернишова

У листопаді 2022 року Кабмін призначив Чернишова новим керівником національної акціонерної компанії “Нафтогаз”. А з березня 2020 року він перебував на посаді міністра розвитку громад і територій. 

До цього Чернишов працював очільником Київської обласної держадміністрації. Народився він у Харкові, там же закінчив виш — Харківський гуманітарний університет “Народна українська академія” за спеціальністю “економіка підприємства”. Потім вивчав правознавство в Національному юридичному університеті імені Мудрого. Після навчання пішов у приватний бізнес, зокрема працював у IT-компанії, яка займалася розробкою системних програмних продуктів для телекомунікаційного бізнесу.

Звільнення Кубракова

Верховна Рада 9 травня звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. За відповідний проєкт постанови тоді проголосували 272 нардепи.

А напередодні уряд вирішив повернутися до розділення Міністерства інфраструктури та регіонального розвитку, які злили в одне ще у 2022 році. ЗМІ писали, що Олексія Кулебу призначать міністром регіонального розвитку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловіки за 40 років схуднуть раз і назавжди: лікар дав пораду №1

Засновник проекту Fit Father Project, доктор Ентоні Бальдуцці розповів про "найкращу дієту" для чоловіків у віці 40+.…

1 хв. ago

Українки, готуйтеся: з 1 липня посипляться штрафи у 17 тис. грн – кого каратимуть

У рамках мобілізації в Україні існує список жінок, які є військовозобов'язаними . Деякі з них мають стати…

6 хв. ago

Просвистіла і вибухнула: кияни розповіли про падіння уламків ракети на Оболоні

В Києві на Оболоні рятувальники загасили пожежу в будинку, яка виникла внаслідок падіння уламків ракети…

12 хв. ago

“Заброньований з усіх сторін”: ведучому “Холостяка” дорікнули за відпочинок за кордон під час війни

Відомий український шоумен Григорій Решетник і ведучий проєкту "Холостяк", головний героєм якого у новому сезоні…

24 хв. ago

Мобілізація посилюється: масштабне скасування відстрочки з 1 липня

З 1 липня багато категорій громадян втратять право на відстрочку від мобілізації. В чинному законі…

37 хв. ago

Росіяни почали використовувати на фронті ув’язнених жінок: “Вони можуть бути і в тилу“

У ЗСУ повідомили про використання ув'язнених жінок у війні – саме їх залучили російські окупанти.…

42 хв. ago