“До весни”: Путін вважає, що США позбудуться Зеленського вже за рік

На те, щоб “позбутися” президента України Володимира Зеленського, нібито піде близько року. Таку заяву зробив російський глава держави Володимир Путін під час Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ), передає “РИА Новости”.

За його словами, займеться цим питанням нібито адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. У Вашингтоні можуть зажадати від Києва, щоб мобілізаційний вік знизився до 18 років, після чого і почнеться “процес позбавлення від Зеленського”, вважає глава Кремля.

“Непроста історія. Закон треба ухвалити, зробити певні кроки. Зараз у нас червень 2024 року. От, щоб усе це зробити, мені здається потрібен рік. До весни, до початку наступного року його будуть терпіти, а ось коли він усе зробить — скажуть до побачення… Кілька кандидатів є, на скільки я розумію”, — заявив Володимир Путін.

Жодних підтверджених доказів або аргументів з його боку не прозвучало.

Окремо російський президент висловився стосовно виборів американського президента, які відбудуться вже в листопаді поточного року. Він заявив, що Москва нібито готова працювати з будь-якою людиною, яка очолить Білий дім.

“Для нас кінцевий результат, як ми вважаємо, великого значення не має. Росія працюватиме з будь-яким президентом США, якого обере американський народ”, — продовжив Володимир Путін.

Легітимність Зеленського: позиція ОП

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі “24 каналу” заявляв, що в Конституції України є пункт про те, що повноваження президента діють до моменту інавгурації іншого президента або другого терміну. Також там є пункт про воєнний стан, де також прописано, що провести виборчий процес в умовах бойових дій неможливо.

Відповідно, легітимність українського президента зберігається навіть після того, як термін його повноважень закінчується.

“Це все чітко прописано в законних положеннях. Я не бачу такої теми, вона не існує. Чи буде її використовувати Росія? Так, вона взагалі використовує дуже багато внутрішніх тем”, — заявив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, 28 травня Володимир Путін заявив, що з огляду на те, що п’ятирічний термін президентства Володимира Зеленського завершився, і нових виборів не проводять, то влада в Україні нібито має перейти парламенту і його спікеру Руслану Стефанчуку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago