Дружба з Росією та любов до Пушкіна: експомічник Зеленського відреагував на скандальне інтерв’ю брата

Колишній перший помічник президента України Сергій Шефір заявив, що “категорично не згоден” з позицією свого брата Бориса Шефіра, який розкритикував політику Володимира Зеленського, зокрема щодо російської мови, і заявив, що з Росією “потрібно дружити”.

Про це йдеться в повідомленні “Радіо Свобода” з посиланням на заяву PR-служби студії “Квартал 95”.

В листі, який передала PR-служба редакції, Сергій Шефір пише, що “категорично не згоден з позицією”, яку заявив його брат в інтерв’ю виданню.

“Росія – країна-агресор і терорист, яка розвʼязала війну проти нашої країни. Росія і персонально Путін повинні понести відповідальність за злочини, скоєні проти українців. Україні потрібен мир. І формула цього миру чітко висловлена Володимиром Зеленським. Його дії як президента України, які він робить для нашої перемоги, я підтримую як громадянин і друг”, – написав Сергій Шефір.

Він додав, що народився у Кривому Розі і мешкав у російськомовному середовищі, проте війна стала для нього “поворотним моментом”.

“Я став ще більше шанувати українську мову, а також нашу культуру й історію і наш історичний вибір, куди нам йти. Йти лише до Європейського союзу й НАТО. Жодних інших альтернатив немає. Я мав честь працювати в команді президента Зеленського, перебувати з ним в Україні всі ці роки після повномасштабного вторгнення і вірю, що наша країна переможе в цій війні. Буду робити все, що можу, для цієї перемоги”, – йдеться у заяві Сергія Шефіра.

Нагадаємо, колишній бізнес-партнер Володимира Зеленського Борис Шефір, який є братом Сергія Шефіра, напередодні розповів, як ставиться до війни, Росії та росіян, а також процесів деколонізації в Україні. Він розповів, що любить російську мову, культуру, не може дивитися, як руйнують пам’ятники Пушкіну в країні, і вважає це “дурістю”. Тож закликав дружити з Росією.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Живий динозавр”: жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі

Жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі на австралійському пляжі. Джулі Нос та її донька…

10 хв. ago

Трамп має намір судитися з Google через “погані історії” про нього в пошуку

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп погрожує компанії Google судом у разі його…

20 хв. ago

Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо…

28 хв. ago

Насильство щодо дітей: навчальні заклади України чекають перевірки

В Україні всі навчальні заклади, де проживають діти, чекають перевірки на предмет насильства чи порушення…

33 хв. ago

Буде ескалація: Іран почав погрожувати Ізраїлю після знищення генсека “Хезболли”

Іран заявив, що ліквідація генерального секретаря проіранського угруповання "Хезболла", Хасана Насралли, закінчиться для Ізраїля "знищенням". Тегеран…

35 хв. ago

Біля Чорнобиля помітили величезного сома-мутанта: його розміри просто вражають

Українським військовослужбовцям вдалося виявити у ставку-охолоджувачі Чорнобильської АЕС гігантську рибину. У кадр потрапив величезний прісноводний…

56 хв. ago