Син нардепа Палиці викупив мисливський комплекс на Прикарпатті

Фонд держмайна 30 листопада провів аукціон з приватизації мисливського центру у селі Марківці, що розташоване за 24 км від Івано-Франківська. 

Про це свідчать дані у системі «Прозорро.Продажі».

Зазначається, що стартова ціна активу становила 560,9 тис. грн, під час торгів вона зросла у 54 рази.

За лот 14 учасників. Переможну ставку – 15,12 млн грн – зробило ТОВ «Буковель». Остаточна сума, яку має сплатити переможець торгів, з урахуванням ПДВ становить 18,15 млн грн.

До складу об’єкта приватизації входять:

  • вкритий металочерепицею цегляний одноповерховий будинок відпочинку загальною площею 368,9 кв. м. Наявне електропостачання, газопостачання, водопровід, каналізація, опалення водяне;
  • електрифікована альтанка загальною площею 23,3 кв. м;
  • дві криниці з бетонних кілець.

У будинку Мисливського центру є кімнати відпочинку, їдальня, котельня, комора, вбиральня і басейн площею 75 кв. м.

За умовами продажу, покупець зобов’язаний зберігати профіль діяльності об’єкта протягом трьох років з моменту переходу права власності на об’єкт приватизації.

Власниками ТОВ «Буковель» вказані мешканці Швейцарії Захар і Оксана Палиці. Це колишня дружина і син Ігоря Палиці – нардепа (група «За майбутнє») і друга Ігоря Коломойського.

Сам Палиця розповідав, що офіційно розлучений з дружиною ще з 2002 року, проте і після цього продовжує оформлювати бізнес на сім’ю, зокрема вони є формальними бізнеспартнерами Ігоря Коломойського. Загалом сім’ї Ігоря Палиці лише в Україні належить близько півсотні компаній.

Нагадаємо, державна аудиторська служба оголосила про початок перевірки бюджету Поляницької сільської ради Івано-Франківської області. Саме на території цієї громади, серед карпатських гір, триває масштабне будівництво нового біатлонного комплексу. Щоправда, на час великої війни роботи зупинені. Однак цей факт не спинив ревізорів. Навпаки – у Держаудитслужбі висловили занепокоєння щодо можливих ризиків у майбутньому. Мовляв, об’єкт зводиться за державні гроші на приватній землі ТОВ «Буковель». Компанія належить сім’ї народного депутата Ігоря Палиці. Палиця в свою чергу є бізнес-партнером олігарха Ігоря Коломойського, котрому правоохоронці інкримінували низку тяжких злочинів, і він тепер сидить в ізоляторі СБУ. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

7 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

16 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

29 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

38 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

51 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

1 годину ago