Арахамія повідомив, кого планують призначити на вільні міністерські крісла

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, кого планують призначити на вільні міністерські крісла. Про це він написав у Telegram, інформуючи що питання кадрового оновлення обговорювалось на засіданні фракції “Слуга народу”, до якого долучився Президент Володимир Зеленський.

“Відбулося засідання фракції, яке вчора анонсував. На порядку денному – кадрове оновлення, яке теж анонсувалося нами заздалегідь. До нас долучився Президент Володимир Зеленський. Вдячні йому за це”, – зазначив Арахамія. 

За результатами засідання фракції він інформував, що напрацювали загальну картину кадрових ротацій для посилення держави.

“Міністерство закордонних справ – Андрій Сибіга. Мінрегіон-віцепремʼєр – Олексій Кулеба. Він очолить міністерство у тому вигляді, як воно працює зараз. Згодом, як і було задумано, його розділять за напрямками інфраструктури і регіональної політики”, – написав Арахамія.

На посаду міністра юстиції-віцепремʼєра з євроінтеграції пропонуватиметься Ольга Стефанішина; на очільника Міністерства у справах ветеранів – Наталія Калмикова.

“Міністерство культури та інформаційної політики – Микола Точицький. На даному етапі маємо посилити боротьбу з дезінформацією, для цього завдання потрібен кандидат з міжнародним досвідом. Мінагро – Віталій Коваль. Мінмолоді – Матвій Бідний. Мінекології – Світлана Гринчук”, – поінформував Арахамія.

Погоджено на фракції кандидатуру Германа Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром). Звільнений сьогодні з цієї посади Олександр Камишін, як пише Арахамія, переходить в Офіс Президента, де продовжить займатися питанням озброєння та інфраструктури. 

“Також в Офіс Президента переходить Ірина Верещук, яка буде працювати профільною заступницею керівника ОП”, – додав він.

Також Арахамія повідомив, що було обговорено створення нової інституції в уряді з робочою назвою Міністерство повернення українців.

“Проводимо обговорення кандидатів, які могли би його очолити”, – зауважив очільник фракції.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

9 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

11 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

12 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

22 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

24 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

26 хв. ago