Нардеп розповів про великий міністропад в уряді: кого збираються звільнити

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що за два тижні планується повне перезавантаження уряду, разом зі зміною прем’єра та ще кількох міністрів. За словами нардепа у зміні посад прослідковується проста тенденція.

Ярослав Железняк у Telegram повідомив про можливе звільнення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та ще ряду міністрів. За його словами, перезавантаження уряду відбудеться через два тижні і за цей період можуть змінитись прізвища тих, кого буде звільнено. Проте, Железняк вказав на тенденцію – “хочуть ще більш залежний Кабмін”.

За словами Железняка в уряді є два типи людей, які “максимально лояльні, але з нюансом”. 

“Перші, назвемо їх лицарями — історично з самого початку з Королем. Звичайно вони слухають всі команди з замку, але іноді, можуть на всяк випадок в ті рідкісні випадки побачивши Короля перепитати чи дуже тихо і делікатно щось там навіть свою думку заявити. Серед таких умовні Шмигаль, Марченко, Верещук, Малюська, Кулеба і ще пару. Ще раз, це звичайно дуже умовна самостійність, але як є”, — розповів нардеп.

Іншу групу народний депутат назвав “гвардійцями Десниці”. Железняк вказує, що до цієї групи входять ті посадовці, які “поважають право Десниці бути між вами з Королем”. Ярослав Железняк вважає, що міністропад стосуватиметься першої групи, яких можуть звільнити або перевести на інші посади.

“Перезавантаження КМУ буде по факту просте. Лицарі хтось буде просто позбавлений титулу, хтось відправлений за море представляти волю Короля з іншими королівствами. А хтось ще має шанс і час перейти до розряду гвардійців. Ну ще когось показово спалить дракон для спецефектів і замовляння натовпу”, — пояснює Железняк.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

7 хв. ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

16 хв. ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

28 хв. ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

37 хв. ago

Експерти з уживаних автомобілів назвали два популярні хетчбеки, яких водіям варто уникати

Відомі автомобільні експерти радять водіям уникати двох популярних вживаних автівок, які були критично оцінені під час…

46 хв. ago

У пивному ресторані в Баварії стався скандал через російську мову

Російськомовний громадянин Латвії поскаржився на дискримінацію під час обслуговування в пивному ресторані у баварському місті…

1 годину ago