Київські чиновники вивезли своїх родичів за кордон за допомогою дітей-сиріт, – Лубінець

Офіс омбудсмена України виявив, що посадовці київських соціальних центрів у березні 2022 року відправили своїх родичів супроводжувати дітей-сиріт за кордон, аби ті уникли мобілізації. 

Про це розповів омбудсман Дмитро Лубінець. За його словами, у березні 2022, коли тривали бойові дії поблизу Києва, 68 вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва у супроводі 20 осіб евакуювали до міста Вупперталь у Німеччині.

Як встановили представники офісу Омбудсмана, серед супроводжуючих осіб були люди, які не мають стосунку до цієї сфери, й лише за день до цього стали працівниками закладів, а деякі зовсім ніколи не були працевлаштовані. 

Найцікавіше – серед цих людей – близький родич керівника Служби у справах дітей та сім’ї міста Києва і близький родич керівника Центру соціально-психологічної реабілітації дітей  №1 міста Києва. Серед супроводжуючих також значаться ще 4 особи, підстави для виїзду яких потребують додаткового вивчення. 

Всі з супроводжуючих чоловіків звільнилися з посад після того, як опинилися за межами держави і жоден з них наразі не працює у цих органах. Щобільше, вони не повернулися до України.

Омбудсмен направив відповідні листи до Офісу Генпрокурора, Нацполу, Мінсоцполітики, Нацсоцсервісної служби, КМДА, де зазначив усі виявлені факти.

Ольга Степанова

Recent Posts

Україна по вуха у боргах перед МВФ: більше нас набрала лише одна країна

Борг перед МВФ, який має Україна, досяг майже 14 мільярдів доларів. На сьогодні це –…

1 хв. ago

Стилісти показали найкраще взуття для літа: візуально подовжує ноги та вписується у будь-який образ

Сучасним модницям пропонують безліч видів літнього взуття, яким можна доповнити літній образ. Але стилісти стверджують,…

13 хв. ago

Отруйна змія померла після укусу чоловіка: як це сталося

В Індії змія вкусила чоловіка, але він не розгубився і тричі вкусив її у відповідь. Рептилія померла,…

19 хв. ago

Портрет короля Чарльза і королеви Камілли з принцами Вільямом спантеличив підданих. Фото

Члени сім’ї монархів Великої Британії поділилися історичним портретом, зробленим під час щорічного Королівського тижня в…

27 хв. ago

Бачили навіть в Україні. Над Туреччиною пронісся яскравий зелений метеорит

У ніч проти 6 липня в небі над Туреччиною зафіксували яскравий зелений метеорит. Його бачили над Анкарою, Стамбулом, Бурсою,…

44 хв. ago

Що буде, якщо не взяти повістку та вчасно не сплатити штраф за ухиляння від призову

У Міністерстві юстиції роз’яснили, яким чином діятиме закон щодо тих, хто ухиляється від військового обліку та не…

49 хв. ago