“Дика” карта для Китаю: Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами

Напередодні виборів Дональд Трамп та його головні радники із зовнішньої політики пригрозили президенту Китаю Сі Цзіньпіну проводити агресивнішу політику США щодо Китаю, пише The Hill.

Зазначається, що колишні високопоставлені чиновники Трампа, які, ймовірно, працюватимуть у його другій адміністрації, виступають за масштабніше нарощування військової потужності США в Азії та за мита на китайський імпорт.

“Не буває випадкової війни. Зацикленість Вашингтона на ненавмисних конфліктах і гарячих лініях, можливо, підштовхнула Пекін до більш агресивної поведінки”, – заявив колишній заступник радника Трампа з національної безпеки заявив Метт Поттінджер.

Він закликав збільшити оборонний бюджет Америки на 800 мільярдів доларів, стверджуючи, що це необхідно для США як для допомоги Україні в її оборонній війні проти Росії, так і для стримування китайської агресії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

А екс-радник Трампа з національної безпеки Роберт О’Браєн закликав “розгорнути весь корпус морської піхоти в Тихому океані”, наростити протиракетну оборону і флот винищувачів, а також перекинути авіаносець ВМС з Атлантики в Тихий океан.

Вказується, що Трамп уже давно жорстко висловлюється про Китай, навіть попри те, що час від часу він висловлював своє захоплення силою Сі Цзіньпіна як лідера.

Що заявляв Трамп про Путіна і Сі Цзіньпіна

Нагадаємо, не так давно колишній президент США Дональд Трамп заявив, що китайський лідер Сі Цзіньпін і правитель Росії Володимир Путін зустрічаються, щоб завдати “шкоди”, поки він сидить у “морозилці” (маючи на увазі зал суду де, на його думку, температуру підтримують холодною “навмисно”).

Трамп сказав, що і Сі, і Путіна він “добре знає”: “Вони просто зараз разом працюють над планами, в яких збираються разом завдати шкоди”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

7 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

16 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

28 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

37 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

47 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

56 хв. ago