“Зрада палає”: Уродженка України конгресвумен Вікторія Спартц не підтримує 60 млрд допомоги Києву

Конгресвумен Вікторія Спартц, яка представляє Палату представників зі штату Індіана, не підтримає пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Вікторія Спартц родом з України. Її 95-річна бабуся загинула через кілька місяців після того, як у її квартиру прилетіла ракета. Як зізналася сама конгресвумен, це був великий стрес для неї. Проте коли справа доходить до підтримки пакета допомоги Україні на 60 млрд, вона його не підтримує.

Опозиція Спартц до двопартійного законопроєкту є яскравим прикладом розбіжностей серед республіканців у Конгресі щодо подальшої допомоги Україні. Вона пояснює свою позицію тим, що хоче почути від Джо Байдена чіткішої стратегії щодо ролі США у війні, а також пильніше стежити за витратами коштів. Окрім цього вона виступає за допомогу Україні у вигляді позики, а також зосереджені на внутрішніх проблемах Штатів.

Вікторія Спартц у Києві Фото: zuma press

“Я розумію важливість цієї битви та наслідки, якщо Росія переможе, але я також не дуже наївна. Якщо у нас немає належного нагляду, ми не досягнемо своїх цілей. Ми не можемо мати ці нескінченні війни”, — заявила Спартц.

Вона додала, що у приміському районі Індіанаполісу виступають проти допомоги Україні з тих самих причин, які наведені вище.

З початку повномасштабної війни Спартц була одним з потужних голосів на підтримку України. Лідери республіканців давали їй голос, щоб вона критикувала адміністрацію Байдена за недостатні зусилля для стримування РФ. Конгресвумен виступала за заборону імпорту нафти та газу з РФ та підтримала виділення допомоги Україні на 40 млрд у 2023 році. Проте також вона критикувала і українського президента Володимира Зеленського.

Зараз Вікторія Спартц каже, що вона значною мірою перестала зосереджуватися на Україні. Тепер в центрі уваги політикині питання прозорості в галузі охорони здоровʼя, а також скорочення державних витрат.

У виданні наголошують, що вплив Спартц на республіканців незначний через її непередбачувану позицію. Один з її колег сказав, що коли Вікторія Спартц починає виступати на зустрічі республіканців, то деякі з них покидають залу через складність і незрозумілість її аргументів.

Вікторія Спартц народилася у Носівці в Чернігівській області. Зі своїм майбутнім чоловіком Джейсоном Спартцом вона познайомилась у 1999 році. Невдовзі після цього вона переїхала до США, а у 2020 році її обрали в Конгрес. Вона розповідала, що дідусь їй розповідав про голодомор 1930-х років.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-5 вживаних автомобілів, які привозять в Україну зі США

За даними Укравтопрому, у квітні 2024 року в Україні зареєстрували майже 3 700 вживаних автомобілів…

2 хв. ago

На Кубі коти взялися винищувати крокодилів: це перший доведений випадок

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій…

4 хв. ago

Всіх забирає ТЦК: сфера перевезень опинилася на межі колапсу

Зараз українські компанії, які перевозять товари міжнародними маршрутами, мають проблеми через те, що багато водіїв…

23 хв. ago

Зеленський і Путін несподівано висловили схожі позиції щодо перемир’я, яке підтримав лідер Китаю

Два непримиренні антагоністи – Володимир Зеленський та Володимир Путін, уперше від початку війни, висловилися одностайно.…

47 хв. ago

Вчені успішно заморозили та розморозили шматок людського мозку: подробиці

Ідея заморозки мозку та його розморозки через десятки років вже давно розбурхує уми людства. А…

1 годину ago

Розробляли у школі? З додатком “Резерв+” виник несподіваний конфуз

У суботу, 18 травня, в Україні запрацював додаток "Резерв+", в якому можна оновити дані для ТЦК.…

1 годину ago