“Страшно, дуже страшно!”: РФ вдарить ядеркою по США, якщо Україні нададуть допомогу, – Салліван

Росія першою завдасть ядерного удару по США у випадку, якщо Україні буде надано занадто велику військову допомогу. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомив у коментарі журналістам голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майк МакКол. Відповідну інформацію оприлюднив аналітик з безпеки та оглядач видання Insider Колбі Бадвар.

“Джейк занадто обережний. Він дуже боязкий. І він купився на цю ідею, що якщо ми дамо їм (Україні, — ред.) занадто багато, то Росія застосує проти нас тактичну ядерну зброю”, — сказав МакКол.

Він пояснив, що, згідно з тими розвідувальними даними, які бачив сам МакКол, росіяни не збираються цього робити, адже це “змінило б правила гри для всіх”.

За інформацією Бадвара, держсекретар США Ентоні Блінкен був прихильником додаткової військової допомоги Україні, зокрема підтримав Польщу, надавши їй літаки МіГ на початку війни.

“Він (Блінкен, — ред.) покладає відповідальність за слабкість адміністрації Байдена на Джейка Саллівана”, — зазначив Бадвар.

Нагадаємо, 3 квітня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що питання розміщення іноземних військ в Україні не в інтересах будь-кого з членів НАТО і може призвести до прямого конфлікту з Росією.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не найкращий вибір: які італійські авто не варто купувати у 2024 році

Італія була серед піонерів автомобілебудування. Автомобілі італійського виробництва не втрачають популярності завдяки потужним характеристикам та елегантному…

1 хв. ago

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про новий наступ росіян

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом…

7 хв. ago

Питання виживання: заводи в Україні змушені наймати жінок через брак чоловіків, – FT

Жінки в Україні все частіше займають місця, які до повномасштабного вторгнення Росії займали чоловіки. Тепер вони затребувані…

12 хв. ago

Носіть шорти правильно: як їх стилізувати, щоб не виглядати старомодно влітку

Літо — чудовий період для носіння та стилізації шортів. Однак не всі речі виглядають стильно…

34 хв. ago

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

35 хв. ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

36 хв. ago